Početna » Fun » Zanimljivosti »

Završena volonterska akcija „Naš Beograd“

 
Detalji

Zaposleni su iskoristili volontiranje kao jedan od vidova društveno odgovornog poslovanja koji donosi brojne prednosti lokalnoj zajednici i posvetili svoje vreme ulepšanju ambijenta u institucijama socijalne zaštite, školama, parkovima i vrtićima.

 
 

Volonteri uređivali prostore na različitim lokacijama širom Beograda

Ove godine akcija „Naš Beograd“ je okupila oko šest stotina zaposlenih iz dvadesetak kompanija, što je najveći broj do sada i govori o sve većem interesovanju za društveno odgovorno poslovanje.

Volonteri su uređivali prostore na različitim lokacijama širom Beograda: Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, Osnovnoj školi „Dušan Dugalić”, Specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju, domovima za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj" i „Moša Pijade“, Domu penzionera „Bežanijska kosa“; u organizacijama: Kreativno - edukativnom centru za mentalno nedovoljno razvijene osobe – KEC MNRO, Društvu za pomoć MNRO Stari grad „Živimo zajedno“ i u vrtićima: „Lunja“ i „Duga“; najvećem i najpoznatijem parku Kalemegdan i Banjičkoj šumi, zaštićenom spomeniku prirode.

U akciji su učestvovali volonteri iz kompanija: Vip mobile, Atlantic Group, Državna lutrija Srbije, Coca-Cola Hellenic, Societe Generale Banka, Banca Intesa, Holcim, Nestle Adriatic, Eurobank EFG, Erste Banka, Telekom Srbija, MK Group, S-Leasing, Gradske pijace, Microsoft, Huawei, Ernst & Young, KMPG, Metro Cash&Carry i Wiener Städtische.
Svojim učešćem akciju su podržali Nj. E. Michael Davenport, Ambasador Velike Britanije koji je volontirao u OŠ Dušan Dugalić, dok su na Kalemegdanu volontirali: Nj. E. Mary Warlick, Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država; Susan Fritz, direktorka misije USAID-a i direktori kompanija: Stephen Fish iz Ernst & Young; Philippos Karamanolis iz Eurobank EFG i James Thornley iz KPMG. Ove godine volonterima iz kompanija prvi put su se pridružili i prodavci magazina LiceUlice.
Forum poslovnih lidera, u saradnji sa SMart Kolektivom, Institutom za održive zajednice, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Grada Beograda, i ove godine su sproveli uspešnu volontersku akciju koja je rezultirala boljim, lepšim i uređenim prostorima.
Pogledaj i:

volonteri

,

akcija

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Jazzy M i Soul Avengerz na Tuborg žurci

Tuborg Green tokom ovog leta nastavlja seriju žurki koje će biti organizovane na splavu Sound...

Slikaj bahato parkirane!

Ako narednih dana vidite automobil nepropisno parkiran, nemojte ga grebati ključem, lomiti mu retrovizor, brisače... Zalepi...

Gentleman u Beogradu!

Gentleman će nastupiti u Beogradu 14. maja, sa početkom u 21:00h. Nemačka reggae zvezda će u Beogradu nastupiti u bašti ...