Početna » Fun » Zanimljivosti »

Pep Gvardiola poziva talente

 
Detalji

„The Chance“ je sjajna ideja koji pruža priliku svim mladim fudbalerima da pokažu talenat i da vise ne budu anonimni.

 
 

Poznati fudbalski trener, Pep Gvardiola zvanično je pokrenuo ovogodišnji projekat „The Chance“.

U najboljoj fudbalskoj školi na svetu, finalisti će biti uključeni u program elitnog treniranja, nutricionističke, psihološke i fizičke preglede.
„The Chance“ je jedinstvenu globalna potraga, koja najboljim mladim fudbalskim amaterima širom sveta pruža mogućnost da se dokažu i izdignu svoju igru na najviši nivo.

Osmišljena da podrži talentovane fudbalere, koji nemaju potpisan profesionalni ugovor, projekat „The Chance“ će omogućiti najboljima da treniraju i igraju u nekim od vodećih svetskih škola fudbala, da iskažu svoje veštine i fudbalsko znanje pred poznatim trenerima, ali i da unaprede svoj talenat, a cilj jeste – da budu primećeni.

Svi igrači, stariji od šesnaest godina, iz 55 zemalja širom sveta moći će da učestvuju u „The Chance“ projektu. Najboljih sto mladih fudbalera, koje će nadgledati vrhunski Nike treneri, putovaće na finale takmičenja, u Španiju, tačnije u čuvenu Barseloninu školu fudbala, La Masia.

U najboljoj fudbalskoj školi na svetu, finalisti će biti uključeni u program elitnog treniranja, nutricionističke, psihološke i fizičke preglede.

Projekat „The Chance“ prvi put je lansiran 2010. godine, a kroz njega je prošlo nekoliko hiljada talentovanih fudbalera koji su trenirani na najvišem mogućem nivou. Ovogodišnji projekat okupiće znatno više takmičara i konkurencija će biti veća nego prethodnihgodina.

Finalisti će, u Barseloni, biti deo intenzivnih treninga i takmičarskog rasporeda, dok će treneri svetske klase procenjivati njihove mogućnosti. Igrači će biti ocenjeni pomoću NIKE SPARQ, trenerskog i kondicionog sistema koji pomaže pojedincima da postanu bolji sportisti.

Nike ce izabrati 16 najtalentovanijih momaka koji ce kao nagradu imati priliku da prodju kroz četvoronedeljni vrhunski trening proces, koji se doživljava jednom u životu – upoznaće se sa još nekim svetski poznatim fudbalskim akademijama, kao što suakademije Mančester Junajteda i Mladog nacionalnog tima Sjedinjenih Američkih Država.

Kandidati The Chance projekta zivece zivote najpopularnijih sportskih asova i treniraće u najboljim uslovima, pod budnim okom klupskih trenera i skauta, što će biti zlatna prilika da budu primećeni i potpišu profesionalni ugovor.

Svi zainteresovani, u Srbiji, za učešće na projektu „The Chance“, u Srbiji, moći će da se informišu o uslovima i organizovanim aktivnostima,ali i da se prijave na facebook stranici www.facebook.com/NikeFootballSrbija. Nike skauti će na treninzimabirati najtalentovanije koji će se dalje plasirati u lokalno finale.

„The Chance“ je sjajna ideja koji pruža priliku svim mladim fudbalerima da pokažu talenat i da vise ne budu anonimni. Program je orjentisan na strastvene igrače koji imaju zavidnu fudbalsku tehniku, rekao je ambasador projekta „The Chance“ i trener FK Barselona, Pep Gvardiola.

Seon Min Mun, iz Seula, pobednik prošlogodišnjeg programa, dokazao je da „The Chance“ može da promeni život mladom, neafirmisanom fudbaleru. Po pristupanju NIKE akademiji, što je bila glavna nagrada prvog projekta, njegov nastup u utakmicama protiv Arsenala i Intera iz Milana, zapao je za oko švedskim skautima. Ubrzo je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Ostersunds iz Švedske.

Povodom potpisivanja ugovora, Mun je izjavio: „The Chance“ mi je ponudio priliku da igram sa igračima širom sveta, da unapredim svoju igru i da me ljudi iz novog kluba primete. Moj san se ostvario. Nadam se da će moja priča inspirisati mnoge igrače tokom ovogodišnjeg programa.“ 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beograd na NIKE mapi sveta!!!

Beograd je i zvanično uvršten na svetsku mapu metropola koji imaju svoj Nike trkački tim! Kampanjom „Bridge The Gap“, ...

Izložba ambasade Izraela u Beogradu

Tržni centar Delta city u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu predstavlja izložbu fotografija......

Završen Nike "The Chance" projekat

Pobednici Nike "The Chance" projekta su Marko Di Lauro, Kevin Salazar i Gonzalo Balbi....