Početna » Fun » Zanimljivosti »

Šta je Hitler naručivao iz zatvora?

 
Detalji

Berlinski dnevnik "Bild" je objavio jedan deo pisma, a celo će moći da pročita samo kupac.

 
 

Ni manje ni više nego sivi "Benc" automobil.

Mečka je mečka, a mačka je mačka!
Pismo koje je Adolf Hitler poslao jednom prodavcu automobila od kojeg je želeo da kupi vozilo u vreme kada je bio u zatvoru, biće u julu ponuđeno na prodaju u nemačkom gradu Firtu.

Pismo datira iz septembra 1924, kada je Hitler služio zatvorsku kaznu zbog neuspelog pokušaja državnog udara u Minhenu. Hitler je naručio vozilo marke "Benc", ali nije imao novac da ga plati pa je kompaniju zamolio da pričekaju do decembra kada će mu stići novac od prodaje knjige "Moja borba" (Mein Kampf).

Berlinski dnevnik "Bild" je objavio jedan deo pisma, a celo će moći da pročita samo kupac.

"Ne mogu da očekujem veliki novac od prodaje mojih radova i moraću da se negde zadužim, ali par hiljada maraka će svakako pomoći", napisao je Hitler kompaniji "Benc" koja je kasnije pretvorena u jednog od najuspešnijih proizvođača automovila u svetu, "Mercedes Benc".

Pismo će na prodaju biti ponuđeno 2. jula sa oko 500 dokumenata iz vremena Hitlerovog boravka u zatvoru, među kojima je spisak posetilaca i izveštaji zatvorske administracije o njegovom prijemu u zatvor.

Dokumenta iz zatvora Landsberg pronašao je jedan Nemac iz Nirnberga među stvarima pokojnog oca, a cela zbirka biće ponuđena po početnoj ceni od 25.000 evra.

(Beta) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dejvid Bekam kriv za saobraćajku?

Slavni fudbaler se zakucao u vozilo ispred sebe, ali ni on ni njegov sin Bruklin, koji se nalazio u kolima, nisu povređeni....

Vaša žena zvoca?

Amerikanac iskočio iz kola u pokretu jer nije mogao da sluša ženu kako zvoca....

Fabričke fotografije novog "hjundaija i30"

"Hjundai" je crteže konačno zamenio zvaničnim fotografijama nove generacije modela i30, koji će premijerno biti predstavl...