Početna » Fun » Zanimljivosti »

Da li znaš šta je to zubun?

 
Detalji

Na prvim revijama 27. Amstel Fashion Weeka, poznati modni dizajneri prikazati modele inspirisane fudbalom.

 
 

Zubun je vrsta prsluka, tradicionalni odevni predmet žena na Balkanu.

Izložba će biti postavljena od 19. do 25. aprila.
Modni studio Click, organizator Nedelje mode u Beogradu, okupio je grupu afirmisanih modnih stvaralaca koji su kreirali i izradili stilizovane odevne predmete i modne detalje pod uticajem ornamentike na zubunu (prsluku koji je prednjom stranom otvoren), kao jednom od veoma važnih tradicionalnih odevnih predmeta žena na Balkanu.

U saradnji sa Etnografskim muzejom iz Beograda, na izložbi u okviru koje svoje radove inspirisane srpskim folklorom izlažu afirmisani dizajneri: JSP - Jelena i Svetlana Proković, Tamara Radivojević, Sandra Janković, Evica Milovanov Penezić i studenti francuske Škole za modu Mod Art Beograd, Modni studio Click želi da podseti na bogato kulturno nasleđe naroda sa naših prostora.

Ista postavka biće izložena i u Parizu u Srpskom kulturnom centru u julu 2010, tokom održavanja Nedelje visoke mode.

Projekat je pomognut od strane Privredne komore Beograd i Ministarstva trgovine i usluga.

“Izložba zubun predstavlja veliki pomak u reprezentovanju naše tradicije. Podvlačeći iskaz Rolana Barta da je odeća pismo koje ima njegovu dvosmislenost, kao instrument u službi sadržaja koji ga prevazilazi, naše eminentne umetnice i kreatorke preobražavaju zubun u univerzalnu ars poetiku, sveobuhvatnu refleksiju i potpunu viziju nevidljive stvarnosti”, kaže kostimograf i profesor scenskog kostima na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, mr Ljiljana Petrović.


.:NEDELJA MODE U ZNAKU FUDBALA:.

Amstel Fashion Weeka će trajati od 19. do 25. aprila u okviru koga će biti prikazano više od 30 revija na nekoliko zanimljivih lokacija u gradu, najavio je organizator Modni studio Click.

"Imajući u vidu da je najznačajnijh događaja tokom 2010. godine Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i da je fudbal najznačajnija sporedna stvar za većinu muškaraca, a moda za većinu žena, rešili smo da spojimo ova dva fenomena", kaže direktor Beogradske nedelje mode i MS Click, Nenad Radujević.

On je objasnio da će na prvim revijama 27. Amstel Fashion Weeka, poznati modni dizajneri prikazati modele inspirisane fudbalom.

Pored kreatora Darka Kostića čijom se revijom završava 25. aprila završava Amstel Fashion Week, na ovoj manifestaciji će učestvovati mnogobrojni domaći i inostrani modni diazjenri i brendovi: Dragana Ognjenović, Bata Spasojević, Irena Grahovac, Dejan Despotović, Hugoo Boss, Bugatti, Guess, Replay... (MONDO) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Modni festival – Katapult

Januar je mesec novih početaka, a ukoliko je vaša novogodišnja odluka da više ugađate sebi, modni festival “Katapult...

Za asistenta Seke Aleksić - 10.000 ljudi

Prva emisija novog rialiti šou-programa „Moja desna ruka” naše poznate folk pevačice Seke Aleksić emitovana je sinoć...

Farma: Razdvojite Milenu i Nemanju

Ove nedelje će snage u duelu odmeravati Milena i Ivan "200 na sat"....