Početna » Fun » Zanimljivosti »

Dobrodošli na Exit 2012!

 
Detalji

Otvaranje festivala, Exit Village, mape, vremenska prognoza, ulaznice, Exit turizam, Exit Live...

 
Exit Photo TeamExit Photo TeamExit Photo TeamExit Photo TeamExit Photo Team
 

Sutra u 18h otvaraju se kapije trinaestog po redu Exit festivala, koji će trajati od četvrtka, 12. jula do nedelje, 15. jula do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Tokom četiri dana festival će ugostiti preko 400 izvođača na 22 bine, a drugi dan festivala, petak 13, biće u znaku maskenbala, te pozivamo sve posetioce da svojom inovativnošću učestvuju u velikom Exit karnevalu pod maskama!

Više od 2500 ljudi pristiglo je u Exit Village koji je svoje kapije otvorio u ponedeljak ujutru. Smešten na omiljenom kupalištu Novosađana, Štrandu, Exit Village ove godine biće u znaku leta! Do kraja festivala kampere očekuje svakodnevno zagrevanje za Exit uz Green Guerilla stejdž, plažu, sunčanje i kupanje. Ove godine, Vilidž obezbeđuje još više zabave: chill zone, sportove poput badmintona, mini golfa, stonog tenisa i fudbala, veštačku stenu… Ulaznice za kampište mogu se kupiti na recepciji Vilidža po ceni od 2600 dinara, dok je mapa Vilidža dostupna na ovom linku.

Program na glavnoj bini Exita počinje sutra u 20h, a ono što nas očekuje su nastupi domaćeg sastava Kriške, velška mešavina metala, panka i regea, Skindred, plesna atrakcija Gossip i pop legende, Duran Duran. After 2AM program glavne bine festivala ugostiće Sub Focus DJ Set i MistaJam. Mt:s Dance Arena predstaviće elektronsku atrakciju Avicii, a pored njega će nastupiti i Jacques Lu Cont, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Eats Everything i Brodinski. Na Jelen Fusion bini nas očekuje nastup Edo Maajka, na Explosivu kultni pankeri Street Dogs, na Elektrani When Saints Go Machine. Happynovisad predstavlja Addison Groove i Jon Convex, a Suba najvreliju špansku elektronsku atrakciju, The Zombie Kids.

Vremenska prognoza očigledno je naklonjena stanovnicima države Exit, s obzirom na činjenicu da su za naredna 4 dana prognozirane dnevne temperature od oko 30 stepeni celzijusa, sa vedrim i sunčanim nebom i mogućnošću kratkotrajne kiše tek poslednji dan festivala, toliko da rashladi umorna, ali nasmejana festivalska lica! Ponesite šešire, kremu za sunčanje i sunčane naočare, pijte puno vode i hidrirajte se, jer će biti potrebno puno energije da se izdrže programi na dvadeset dve bine Exit festivala!

Četvorodnevne ulaznice za Exit festival poskupele su u utorak ujutru na 10 990 dinara, dok se jednodnevne ulaznice još danas mogu nabaviti po ceni od 3290 dinara za četvrtak, petak i nedelju i 3490 dinara za subotu. Ukoliko ne budu rasprodate, jednodnevne festivalske ulaznice biće skuplje na kapijama Exit festivala. Od sutra jednodnevne i četvorodnevne ulaznice moći će da se kupe samo na kapijama festivala. Zamena četvorodnevnih vaučera za narukvice odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na Tvrđavu, u radnom vremenu dostupnom na sajtu www.exitfest.org. Posetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice iste ne menjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Exit turizam
Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put od velike pomoći biće mapa grada, sa ucrtanim ključnim mestima: glavnom autobuskom i železničkom stanicom, Exit Vilidžom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, koja je dostupna na ovom linku. Na Železničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampištu festivala, kao i na Tvrđavi svim posetiocima biće dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će moći da se obaveste o svemu što ih zanima, na festivalu i u Novom Sadu.

Za snalaženje na samoj Tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na ovom linku, ali i satnice festivala koje mogu da se pogledaju na ovom linku. Što se bolje pripremite unapred, to će biti manje potrebe da na samom festivalu uzimate štampane satnice… naša životna sredina biće vam zahvalna na tome!

Exit Uživo!
I ove godine idemo korak dalje, pružajući svojim posetiocima, kao i onima koji to ove godine nisu, potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud, udružujemo da bi svi u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o svemu što se dešava: od toga šta hedlajneri misle o Exitu Novom Sadu i publici, gde vam se trenutno nalazi društvo i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvežijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja, a pozivamo sve posetioce da se uključe u veliko virtuelno Exit pleme!
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beogradski festival hrane i pića

Posle Njujorka, Londona, Praga, Melburna, Singapura, Dubaija i brojnih drugih svetskih metropola, konačno je dobijena licenc...

Veprov dah (Ne radi)

Ovo je jedan veoma neobičan spoj škotskog pub-a i restorana nacionalne kuhinje. Postoji od 2005. godine. Lociran je u ulici...

Počinje Festival evropskog filma Palić

Obaveštavamo vas da će sutra, 17. jula, sa početkom u 21h, na Letnjoj pozornici Palić, biti održana ceremonija svečanog...