Početna » Fit » Treninzi »

Birajte sport prema zodijaku

 
Birajte sport prema zodijaku
Treninzi | dodato 17.08.2009.
Detalji

Vi ste uravnoteženi i smireni, a reakcije su vam pomalo usporene.

 
 

Veliki ste pobornik fizičke aktivnosti, fitnesa i vežbi.

Ako organizam lišite neophodnog fizičkog napora, postaćete potišteni, a možete i da se ugojite.
Ovan, Lav, Strelac - Aerobik i karate
Veliki ste pobornik fizičke aktivnosti, fitnesa i vežbi. Odlično znate šta su vaši životni ciljevi, volite sport, ne propuštate nijedan čas i trenirate do iznemoglosti. Na bazenu ne traćite vreme na upoznavanje sa ostalim plivačima jer niste zbog toga došli.

Ako organizam lišite neophodnog fizičkog napora, postaćete potišteni, a možete i da se ugojite. Vi ste rođeni lider – jurite vrhunske rezultate i volite da pobeđujete. Za vas su idealni grupni treninzi: aerobik, step-aerobik, vežbe za oblikovanje tela, ples, istočnjačke borilačke veštine i slično.

Rak, Škorpija, Ribe - Biciklizam i gimnastika
Vama leže timski sportovi. Odlično se slažete s kolegama, umete da izgladite svaki sukob ili nesporazum, ne navijate samo za sebe, već i za druge. Vama ne odgovara da vežbate sami, pa ćete se pronaći u
svakoj fizičkoj aktivnosti pod vođstvom trenera. Oslobodićete se stresa, steći ćete nove poznanike i pronaći istomišljenike.
Vežbanje s kolegama i prijateljicama vas posebno inspiriše i motiviše. Ako na vežbe krenete sami, nećete dugo izdržati i brzo ćete odustati. Odgovaraju vam joga, plivanje, gimnastika, brzo hodanje, vožnja bicikla, rolera i klizanje.
Zaboravite sve sportove koji zahtevaju teške i iscrpljujuće treninge, veliki trud i oštro suparništvo jer sve to nije za vas.

Blizanci, Vaga, Vodolija - Joga i trčanje
Veliki ste individualista. U sportu ste, kao i u životu, nepredvidljivi i ponašate se onako kako vama dune. Može se desiti da u presudnom trenutku podbacite i ostavite drugove na cedilu ili da, naprotiv, spasite situaciju onda kada na vas više niko ne računa. Jednostavno, vi ste osobenjaci i samotnjaci.
Vama odgovaraju i sportovi u kojima možete da vežbate sami, ali i u grupi. Idealno bi bilo da kombinujete ova dva vida vežbanja. Na primer, da u grupi vežbate jogu i da džogirate sami.

Bik, Devica, Jarac - Brzo hodanje i skijanje
Vi ste uravnoteženi i smireni, a reakcije su vam pomalo usporene. Vama ne odgovaraju sportovi koji zahtevaju brze reflekse i munjevito reagovanje. Bez obzira na to, vi se mnogo krećete, vodite računa o tome da budete u dobroj formi i volite duge šetnje.
Nemojte da se ograničavate zidovima fitnes-kluba, jer će vam to brzo dosaditi. Vežbajte na otvorenom, na svežem vazduhu. Prijaće vam trčanje, energične šetnje, vožnja bicikla i rolera, klizanje i skijanje. Možete da podnesete prilično intenzivan napor, ali za vas nikako nije preterano zamaranje, već samo umerenost. (Blic zena)
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Da li vežbaš?

Svakodnevne radne aktivnosti vezale su ljude za stolice, računare, internet itd....

O vežbama za trudnice

Redovno vežbanje i održavanje fizičke kondicije je bitan preduslov za održavanje dobrog zdravlja tokom čitavog života p...

Izaberite pravi sport za dete

Prilagodite sportske aktivnosti telesnim mogućnostima svog mališana. ...