Početna » Fit » Treninzi »

Vežbajte dok čekate autobus!

 
Detalji

Pokretači ove akcije kažu da uglavnom dobijaju pozitivne reakcije.

 
 

Svakodnevno provedete nekoliko minuta stojeći ili sedeći na stanici, a mogli biste da utrošite to vreme na vežbe oblikovanja tela.

Putnicima se predlaže, uz slikovito objašnjenje, šest jednostavnih vežbi u stilu pilatesa.
Nova kampanja podstiče Britance da rade serije jednostavnih vežbi dok čekaju autobus.
„Svakodnevno provedete nekoliko minuta stojeći ili sedeći na stanici, a mogli biste da utrošite to vreme na vežbe oblikovanja tela”, piše na posterima i flajerima koji su se pojavili u okolini Mančestera.
Putnicima se predlaže, uz slikovito objašnjenje, šest jednostavnih vežbi u stilu pilatesa - stajanje na jednoj nozi, baletsko ispravljanje prstiju na nogama, ili stezanje mišića zadnjice.
Ukoliko mislite da ćete izgledati glupo dok balansirate na jednoj nozi čekajući autobus, ne morate da brinete. Na flajerima piše da „verovatno svi oko vas već to rade”, i da su vežbe „diskretne i neprimetne”.
„Učinite sebi uslugu, i počnite da vežbate. Uz dobru ishranu, bićete na putu ka zdravom načinu života. Neka vam ne bude dosadno tokom vožnje autobusom”, piše na posterima kampanje „Svaka stanica pomaže”.
Pokretači ove akcije kažu da uglavnom dobijaju pozitivne reakcije.
„Mnogi ljudi su previše zauzeti da bi tri puta nedeljno vežbali, i želimo da im ponudimo alternativu koja ne oduzima mnogo vremena”, rekao je direktor Instituta transporta i turizma pri Univerzitetu centralnog Lankašira, Les Lamsdon.
Javnost i mediji ocenili su kampanju kao „smešnu i bizarnu”, a mnogi putnici pobunili su se zbog činjenice da britanska vlada finansira ovakvu neobičnu akciju.
„Umesto da nas zasmejavaju ovakvim inicijativama, trebalo bi da deo tog novca potroše kako bi smanjili troškove putovanja autobusom”, požalio se „Dejli mejlu” jedan putnik.
„Danas nije prvi april, pa da nas vlada tera da se glupiramo na stanicama javnog prevoza”, dodao je drugi. (Mondo)



Pogledaj i:

vezbanje

,

autobus

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tri koraka do lepšeg tela

Da biste bili na pravom putu ka uspehu, predložićemo vam neke jednostavne strategije, zasnovane na naučnim istraživanjima...

Zasto treba vezbati?

Ukoliko ste jedna od onih osoba (a ima nas mnogo) koje nikako da nateraju sebe na fizicku aktivnost, vreme je da vas podsetim...

Uživajte u crnoj čokoladi

Da vas ne grize savest, evo dobrih razloga za konzumiranje crne čokolade - ova poslastica štiti od stresa, smanjuje rizik o...