Početna » Fit » Treninzi »

The Nike academy

 
The Nike academy
Treninzi | dodato 19.02.2013.
Detalji

Projekat „The Chance“ je jedinstvena svetska potraga za talentima koja daje fudbalskim amaterima šansu da se dokažu na visokom nivou.

 
NFANFANFANFA
 

Povećane šanse Petra Golubovića za ulazak u Nike Fudbalsku akademiju.

Projekat „The Chance“ je jedinstvena svetska potraga za fudbalskim talentima...
Beograd, 19. februar 2013. – Trojica najboljih od šesnaest finalista Nike projekta „The Chance“ imaće priliku da pristupe Nike akademiji koju podržava Fudbalska asocijacija Engleske. Nakon dvadeset šest dana svetske turneje i odlične igre koju su svi finalisti pokazali, glavni trener Nike akademije, Džimi Giligan, najavio je da će umesto za jednog, mesto u Nike akademiji biti obezbeđeno za trojicu ovogodišnih finalista.

„Pravo je zadovoljstvo raditi sa ovom grupom finalista. Jaki su, vredni, ne uzimaju sve zdravo za gotovo i imaju visoke tehničke sposobnosti. Upravo zato, smatramo da bi upis samo jednog momka na Nike akademiju bio veliki propust talenta i radujemo se što ćemo trojici pružiti priliku nakon svetske turneje“, izjavio je Giligan.

Poslednjih nedelja finalisti su impresionirali sve za koje su igrali, uključujući i trenere Juventusa, U.S. Sokera i Mančester Junajteda. Tim The Chance projekta pobedio je sa 4:3 tim SAD U-17, a sa 6:0 tim Juventus U-19, dok su izgubili od mladog tima Mančester Junajteda sa 2:1.

„Nakon obilaska Mančestera, momci i ja smo imali čast da posetimo skoro otvoreni nacionalni fudbalski centar Engleske, St George’s park. Kompleks odslikava bogato fudbalsko nasleđe i istoriju engleskog fudbala” izjavio je Petar Golubović, finalista projekta „The Chance“ iz Srbije.

Petar je dodao i da im je domaćin bio bivši engleski reprezentativac, Stjuart Pirs, sada trener mlade Engleske reprezentacije. Stjuart ih je ohrabrio i dao im korisne savete za meč protiv „The Nike academy“ tima.
Projekat „The Chance“ je jedinstvena svetska potraga za talentima koja daje fudbalskim amaterima šansu da se dokažu na visokom nivou. Od početka, „The Chance“ takmičenja, 16 igrača svoje učešće je pretvorilo u profesionalne klupske ugovore. Najskoriji primer je Tom Rogic iz Australije koji je potpisao za FK Seltik i otpočeo karijeru u nacionalnom timu Australije.

Svi zainteresovani, svetsku turneju „The Chance“, još nekoliko dana mogu da prate preko Nike fudbalske stranice na Fejsbuku i preko NikeFootball profila na Tviteru. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nike Vas vodi na oproštajni meč

Kompanija Nike još jednom je, ponosno, stala iza svog dugogodišnjeg promotera, Dušana Kecmana i njegove humanitarne košar...

Petar Kodžas

Petar Kodžas diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Itaka koledžu i na Istman školi za muziku....

JAZZ VIKEND

JAZZ VIKEND u Akademiji 28...