Početna » Fit » Treninzi »

Finalisti Nike projekta „The Chance“

 
Detalji

Nike projekat
„The Chance“

 
 

Petar Golubović jedini Srbin na jedinstvenoj "The Chance" fudbalskoj turneji – 2.nedelja.

Projekat „The Chance“ nudi mladim igračima iz celog sveta priliku da pokažu svoj talenat i razvijaju svoje veštine na globalnoj sceni.
Beograd, 31. januar 2013 – Tokom prethodne nedelje, finalisti su prošli seriju intenzivnih treninga i testiranja u sklopu priprema za predstojeće utakmice. Igrači su ocenjivani pomoću Nike Spark-a, sistema koji pomaže u poboljšanju rada sportista. Finalisti su završili gostovanje u Portlandu i otputovali za Los Anđeles, gde će boraviti do 5. februara, posle čega putuju u Torino. Petrova ekipa je pobedila sa 4:3 na prvoj utakmici protiv Univerziteta u Portlandu, a svaki meč je šansa za igrače da zapadnu za oko vodećim klupskim fudbalskim trenerima. Organizovana je i kratka vožnja od Holivuda do centra grada sa pauzom kako bi se prošetali Hollywood bulevarom, posle čega je ceo tim uživao u izvanrednoj igri Koba Brajanta u utakmici LA Lakersa u čuvenom Staples centru. Nakon utakmice cela ekipa bila je pozvana na teren kako bi iskusila mesto na kome nastaje magija iz ugla profesionalca.

Petar Golubović, reprezentativac Srbije do 19 godina, i član OFK Beograda, zvanično je jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta. Petar predvodi 16 finalista Nike projekta the Chance na svetskoj turneji koja je startovala u Oregonu (SAD). Finalisti su izabrani od više od 100.000 igrača iz 55 zemalja širom sveta, prošli su kroz prestižnu akademiju fudbalskog kluba Barselona i pre osam dana krenuli na šestonedeljnu, svetsku turneju tokom koje će igrati protiv nekih od najpoznatijih timova, uključujući Mančester junajted, Juventusa i mladu reprezentaciju SAD.

„Projekat „The Chance“ nudi mladim igračima iz celog sveta priliku da pokažu svoj talenat i razvijaju svoje veštine na globalnoj sceni. Ovih 16 momaka su dokazali svoju sposobnost tokom svetskog finala u Barseloni, a sada imaju priliku koja se pruža jednom u životu – da testiraju svoje veštine protiv vrhunskih igrača, koji su deo ustaljenih timova akademije", rekao je Loran Blan, francuska fudbalska legenda, koji je proveo vreme sa igračima u Barseloni.

Sve vreme igrače prate kondicioni trener, Džon Gudman, Džimi Giligen, trener Nike „The Chance“ svetske turneje i timski fizioterapeut, Glin Dejvis, kao i ceo tim trenera i nutricionista. Najbolji od šesnaest finalista će se 1. marta pridružiti Nike akademiji u Engleskoj, u kojoj će boraviti do kraja sezone i imaće priliku da odigra mečeve protiv rezervnih timova prve engleske fudbalske lige i protiv timova drugih akademija.

Svi zainteresovani svetsku turneju „The Chance“ mogu da prate preko Nike fudbalske stranice na Fejsbuku i preko NikeFootball profila na Tviteru. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Neki novi klinci trče

Novinari Marija Lazić i Miloš Maksimović okupili timove za WE RUN BELGRADE trku....

Ana Kokić i Bojan Jevtić

Ana Kokić i Bojan Jevtić svake nedelje, pevaju za Vas na splavu Blaywatch!...

Sergej Bubka u Beogradu

Sergej Bubka, jedan od najboljih atletičara svih vremena, svoju posetu Beogradu iskoristio je i za druženje sa svojim fanov...