Početna » Fit » Treninzi »

Čvrsto telo uz svetske fudbalere

 
Detalji

Pomoću ovih vežbi možda nećete biti brzi i vešti kao što su Cannavaro, Ronaldo, Rooney, ali ćete imati izvajano telo i sjajnu kondiciju.

 
 

Iako ne možete aktivno da trenirate kao najpoznatiji svetski fudbaleri, za vas smo izdvojili pojedine vežbe, koje možete da uvrstite u svoj fitnes program.

Trening sa opterećenjem je ključ da biste imali zavidnu snagu. Radite čučnjeve i sve obične vežbe sa tegovima. Izaberite za početak male težine.(Cristiano Ronaldo)
TIM HOWARD (SAD)
Njegove veštine: Pošto je golman, skače izuzetno visoko i odličan je u bočnom kretanju.
Korisna vežba: Čučnite i nagnite se blago unapred sa stopalima u ravni sa ramenima. Počnite polako da skakućete u stranu. Pomerite desno stopalo dok skoro ne dodirne levo, a onda pomerite levo stopalo u istom pravcu. Počnite polako ovu vežbu, a zatim ubrzajte.
Ekstra: 10 minuta bočnih poskoka oslobodiće vas 125 kalorija.

FABIO CANNAVARO (ITALIJA)
Njegove veštine: Kao igrač odbrane ovaj Italijan ima veoma brze pokrete stopala, njegov stil ga je svrstao u najsnažniju odbranu na svetu.
Korisna vežba: Preskačite što više konopac. Ova naizgled obična vežba je izuzetno važna za čvrste noge, a korisna je i za topljenje masnih naslaga.
Ekstra: Samo minut preskakanja i utrošićete 111 kalorija.

DANIELE DE ROSSI (ITALIJA)
Njegove veštine: Zbog velike izdržljivosti koju mora da pokaže na terenu, on je uvek u vrhunskoj formi. Njegov adut je vrhunska kardio forma.
Korisna vežba: Džogirajte tri minuta, napravite pauzu jedan minut, nastavite da trčite dva minuta, pa nakon jednominutne pauze, trčite još jedan minut. Posle kraćeg predaha, sve ponovite, ali obrnutim redosledom, odnosno, krenite od jednominutnog džogiranja.
Ekstra: Ovakav oblik trčanja je savršen da poboljšate svoju kardio izdržljivost. Takođe, brzo ćete sagoreti i kalorije.

CRISTIANO RONALDO (PORTUGAL)

Njegove veštine: Njegova uloga napadača podrazumeva ogromnu snagu da bi loptu uputio do protivničkog gola.
Korisna vežba: Trening sa opterećenjem je ključ da biste imali zavidnu snagu. Radite čučnjeve i sve obične vežbe sa tegovima. Izaberite za početak male težine.
Ekstra: Vežbanje sa tegovima razvija snažne, definisane i izdužene mišiće.

LIONEL MESSI(ARGENTINA)

Njegove veštine: Toliko dobro „dribla“ loptu, da ponekada izgleda kao da je ona produžetak njegove noge!
Korisna vežba: Njegova tajna vežba su čučnjevi u skoku. I to sve sa loptom.
Ekstra: Pomoću čučnjeva ćete značajno povećati okretnost, brzinu i reakciju tokom svakodnevnih obaveza.

THIERRY HENRY (FRANCUSKA)
Njegove veštine: Henry je igrač u odličnoj formi za trčanje.
Korisna vežba: Da biste bili makar delimično brzi kao ovaj fudbaler, trenirajte noge i donji deo leđa. Čučnjevi i istezanje su ključni za vaš uspeš.
Ekstra: Jaka i zdrava leđa su višestruko korisna. Farmerke će vam uz ove vežbe sigurno mnogo bolje stajati. (Blic žena)Pogledaj i:

cvrsto telo

,

trening

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

3 načina da pobedite prolećni umor

Brzo se umarate, nedostaje vam koncentracija, često zevate i čitav dan biste prespavali? Ne brinite, reč je o klasičnom p...

4 tehnike akupresure koje podmlađuju

Vrlo jednostavne i efikasne tehnike stimulisanja određenih tačaka na licu, učiniće kožu lica elastičnijom, i ublažiće...

Čudesnih 5 Tibetanaca

Vezbe za podmladjivanje, koje izuzetno povoljno uticu na zdravlje i dugovecnost....