Početna » Fit » Treninzi »

Jednostavne vežbe za lakši porođaj

 
Detalji

Dr Predrag Mugoša, specijalisita fizikalne medicine, rehabilitacije i akupresurolog, predlaže nekoliko vežbi koje će vam porođaj učiniti lakšim i pomoći vam da se oslobodite telesne i nervne napetosti.

 
 

Trudnice treba da počnu da se pripremaju za porođaj posle 28. nedelje trudnoće. Za buduće majke najvažnije je da vežbama ojačaju mišiće karlice, donjeg dela leđa i da povećaju pokretljivost kičmenog stuba.

Lezite na leđa. Ruke ispružite pored tela tako da vam šake budu okrenute ka podu. Noge neka vam u odnosu na podlogu stoje pod uglom od 90 stepeni. Lagano podižite i spuštajte karlicu.
BOLJA CIRKULACIJA NOGU
Lezite na bok i ispod jedne noge stavite jastučić. Noga mora da bude opuštena. U ovom položaju ostanite nekoliko minuta, pa zatim sklonite jastučić. Vežbu ponovite nekoliko puta.

POVEĆAJTE POKRETLJIVOST LEĐA
Iz ležećeg položaja polako podignite gornji deo tela oslanjajući se na šake. Noge moraju da ostanu u istom položaju, priljubljene za podlogu. Trudite se da ih ne pomerate. Vežbu uradite pet puta na jednoj i drugoj strani tela.

OJAČAJTE BUTINE I POTKOLENICE
Dok ležite na boku istovremeno podižite desnu ruku i desnu nogu trudeći se da ih ne savijate. Vežbu ponovite pet puta, a onda uradite isto s levom rukom i levom nogom.

ISTEGNITE MIŠIĆE LEĐA
Lezite na leđa. Ruke ispružite pored tela tako da vam šake budu okrenute ka podu. Noge neka vam u odnosu na podlogu stoje pod uglom od 90 stepeni. Lagano podižite i spuštajte karlicu.

OJAČAJTE MIŠIĆE NATKOLENICA
Iz istog položaja kao u prethodnoj vežbi pažljivo podižite desnu pa levu nogu. Vežbu ponovite nekoliko puta i sve vreme pazite na pravilno disanje. (Blic žena) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Yoga: vežbe za duh i telo

Joga je inteligentan sistem vežbi i fizička terapija koja sagledava zdravlje iz šire, celovite prerspektive....

Da porodica uživa u rekreaciji

To što imate decu i muža koji radije gledaju TV, ne znači da je nemoguće privoleti ih da vam se pridruže u rekreaciji ko...

Ninas fitnes klub

Samo redovnim, pravilnim i zabavnim vežbanjem, zaista ćete promeniti kvalitet života....