Početna » Fit » Treninzi »

Jednostavne vežbe za lakši porođaj

 
Detalji

Dr Predrag Mugoša, specijalisita fizikalne medicine, rehabilitacije i akupresurolog, predlaže nekoliko vežbi koje će vam porođaj učiniti lakšim i pomoći vam da se oslobodite telesne i nervne napetosti.

 
 

Trudnice treba da počnu da se pripremaju za porođaj posle 28. nedelje trudnoće. Za buduće majke najvažnije je da vežbama ojačaju mišiće karlice, donjeg dela leđa i da povećaju pokretljivost kičmenog stuba.

Lezite na leđa. Ruke ispružite pored tela tako da vam šake budu okrenute ka podu. Noge neka vam u odnosu na podlogu stoje pod uglom od 90 stepeni. Lagano podižite i spuštajte karlicu.
BOLJA CIRKULACIJA NOGU
Lezite na bok i ispod jedne noge stavite jastučić. Noga mora da bude opuštena. U ovom položaju ostanite nekoliko minuta, pa zatim sklonite jastučić. Vežbu ponovite nekoliko puta.

POVEĆAJTE POKRETLJIVOST LEĐA
Iz ležećeg položaja polako podignite gornji deo tela oslanjajući se na šake. Noge moraju da ostanu u istom položaju, priljubljene za podlogu. Trudite se da ih ne pomerate. Vežbu uradite pet puta na jednoj i drugoj strani tela.

OJAČAJTE BUTINE I POTKOLENICE
Dok ležite na boku istovremeno podižite desnu ruku i desnu nogu trudeći se da ih ne savijate. Vežbu ponovite pet puta, a onda uradite isto s levom rukom i levom nogom.

ISTEGNITE MIŠIĆE LEĐA
Lezite na leđa. Ruke ispružite pored tela tako da vam šake budu okrenute ka podu. Noge neka vam u odnosu na podlogu stoje pod uglom od 90 stepeni. Lagano podižite i spuštajte karlicu.

OJAČAJTE MIŠIĆE NATKOLENICA
Iz istog položaja kao u prethodnoj vežbi pažljivo podižite desnu pa levu nogu. Vežbu ponovite nekoliko puta i sve vreme pazite na pravilno disanje. (Blic žena) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Naomi Vots u drugom stanju

Par se upoznao 2006. na snimanju drame „Obojeni veo”, navodi list. Naomi Vots je igrala u filmovima „King Kong”, „K...

Fitnes za svaku krvnu grupu

U savremenom svetu briga za zdravlje na skali životnih vrednosti zauzima drugo mesto, odmah posle materijalnog statusa. Bavl...

Džesika Alba-Prve slike Onor Mari

Dugoočekivane fotografije ćerke Onor Mari, glumice Džesike Albe i njenog supruga Keša Vorena, objavljene su u ovomesečno...