Početna » Fit » Ishrana »

Koštunjavo voće

 
Koštunjavo voće
Ishrana | dodato 01.08.2010.
Detalji

Ove prirodne "grickalice" su veoma zdrave, nasuprot brojnim veštačkim. Ali, i one sadrže dosta kalorija i veliki procenat masti, pa ne treba preterivati sa njihovom konzumacijom. Orasi povećavaju dobar, a snižavaju loš holesterol, pa tako jačaju srce, podstiču rad nervnog sisrema i povećavaju koncentraciju. Orahovo ulje jača koren kose.

 
 

Ove prirodne "grickalice" su veoma zdrave, nasuprot brojnim veštačkim. Ali, i one sadrže dosta kalorija i veliki procenat masti, pa ne treba preterivati sa njihovom konzumacijom.

Orasi povećavaju dobar, a snižavaju loš holesterol, pa tako jačaju srce, podstiču rad nervnog sisrema i povećavaju koncentraciju. Orahovo ulje jača koren kose.

Bademi su kao i orasi bogati vitaminom E, koji podmladjuje ćelije i povoljno utiče na zdravlje kože. Bademovo ulje se koristi u kozmetici za spravljanje raznih krema, mleka, losiona i šampona, jer povoljno deluje na oštećenu kosu.

Pistaći se gaje u Sredozemlju. Lepi su ,ukusni i veoma zdravi. Pravi su rudnici kalcijuma, kalijuma,magnezijuma i fosfora. U manjim količinama sadrže: gvožde, cink, bakar, selen i mangan. U pistaćima ima i aminokiselina, vitamina A, B i C. Takodje su bogati belančevinama i dijetalnim vlaknima, pa ako i češće posegnete za njima, ne brinite suviše, imaćete i puno koristi. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Najdeblje" i "najmršavije" nacije

Naučnici su izračunali koliko je u proseku težak prosečan stanovnik naše planete i sastavili listu “najdebljih” i ...

30 navika za sreću i zadovoljstvo

Razviti zdrave i kvalitetne navike je prvi korak ka zdravom razvoju, kako tela tako i ličnosti....

Krpice pre hrane

Međutim, iako i dalje jednako često obilaze radnje, sada puno pažljivije biraju što će kupiti, pokazalo je istraživanje...