Početna » Fit » Ishrana »

Beli luk - antibiotik iz prirode

 
Detalji

Dovoljno je svaki dan pojesti po jedan čen belog luka. Njegov jak miris se može ublažiti grickanjem svežeg peršunovog lišća.

 
 

Naučnici su dokazali njegova lekovita svojstva protiv mnogih bolesti, a ljudi ga opet često izbegavaju u presnom stanju zbog snažnog mirisa.

Najlekovitiji sastojak belog luka je alicin i ima antibakterijsko dejstvo. Do 1928. godine, kad je otkriven penicilin, beli luk se koristio kao glavno sredstvo za lečenje infekcija.

Rusi su u posekotine utrljavaju beli luk jer su još u Drugom svetskom ratu otkrili da deluje kao antibiotik. Dokazano je da smanjuje holesterol, sprečava zgrušavanje krvi i začepljenja arterija Koristi se u prevenciji lečenja senilnosti i raka debelog creva.

Dovoljno je svaki dan pojesti po jedan čen belog luka. Njegov jak miris se može ublažiti grickanjem svežeg peršunovog lišća.

Ako imate problema sa kosom, evo jednog prirodnog losiona na bazi belog luka:
U bocu sipajte 0,7dl lozove rakije, flašicu ricinusa, 4 isitnjene glavice belog kuka, 1 kašiku maslinovog ulja i 6-7 zrna karanfilića. Ostavite da odstoji 15 dana, a onda procedite i koristite kao pakovanje za kosu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izlečite letnji nazeb

Sve počinje grebanjem i bolovima u grlu, zapušenim nosom i blago povišenom temperaturom - simptomima infekcije gornjih res...

Čudesnih 5 Tibetanaca

Vezbe za podmladjivanje, koje izuzetno povoljno uticu na zdravlje i dugovecnost....

Hladna musaka od tikvica

Musaka se veoma brzo priprema na ovaj način. Termička obrada je kratka, a sastojci se odlično uklapaju i čine zdrav, kval...