Početna » Fit » Ishrana »

Beli luk - antibiotik iz prirode

 
Detalji

Dovoljno je svaki dan pojesti po jedan čen belog luka. Njegov jak miris se može ublažiti grickanjem svežeg peršunovog lišća.

 
 

Naučnici su dokazali njegova lekovita svojstva protiv mnogih bolesti, a ljudi ga opet često izbegavaju u presnom stanju zbog snažnog mirisa.

Najlekovitiji sastojak belog luka je alicin i ima antibakterijsko dejstvo. Do 1928. godine, kad je otkriven penicilin, beli luk se koristio kao glavno sredstvo za lečenje infekcija.

Rusi su u posekotine utrljavaju beli luk jer su još u Drugom svetskom ratu otkrili da deluje kao antibiotik. Dokazano je da smanjuje holesterol, sprečava zgrušavanje krvi i začepljenja arterija Koristi se u prevenciji lečenja senilnosti i raka debelog creva.

Dovoljno je svaki dan pojesti po jedan čen belog luka. Njegov jak miris se može ublažiti grickanjem svežeg peršunovog lišća.

Ako imate problema sa kosom, evo jednog prirodnog losiona na bazi belog luka:
U bocu sipajte 0,7dl lozove rakije, flašicu ricinusa, 4 isitnjene glavice belog kuka, 1 kašiku maslinovog ulja i 6-7 zrna karanfilića. Ostavite da odstoji 15 dana, a onda procedite i koristite kao pakovanje za kosu. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Krmenadle u paradajz sosu

Osim paradajza ovom jelu poseban ukus daju masline i beli luk....

Vežbanje na svežem vazduhu

Naučnici su dokazali da jednostavne aerobne vežbe povoljno deluju na funkcije mozga starijih osoba, pomažući da se izbegn...

Fileti lososa na belom luku

Osim lososa, u belom luku na isti način možete da pripremite i oslića....