Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Koncert Carlosa Santane

 
Koncert Carlosa Santane
Na koncertu | dodato 13.07.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Kalemegdan, Beograd
Vreme održavanja: 11. jul 2009. god.

 
 

Zajedno sa desetočlanim bendom, Santana je nastupio u Beogradu u okviru svoje turneje "Supernatural Santana Trip Through The Hits".

Posle dvoipočasovnog koncerta, sledio je bis i pesma "Corazon espinado".
Jedan od najboljih gitarista svih vremena, meksički muzičar Karlos Santana, održao je koncert u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave, pred oko 8.000 posetilaca.

Publika je imala priliku da uživa u hitovima koji su obeležili njegovu, 40 godina dugu, karijeru i uveri se zašto mu je muzički časopis "Rolingstoun" dodelio 15. mesto na listi 100 najvećih gitarista svih vremena. Usklici i ujednačeno tapšanje pratili su pesme "Maria, Maria", "Into the night", "Smooth", ali pravo oduševljenje izazvali su Santanini intrumentali gde je njegova virtuoznost na gitari došla do izražaja.

Prepoznatljiv po spajanju roka, džeza, bluza, soula i latina, Santana je svetsku slavu stekao melodijama "Black magic woman" i "Oye como va", koje su izazvale pravu euforiju na Kalemegdanu, naročito među okupljenima oko ograđenog koncertnog prostora, koji nisu odoleli da ne iskoriste prostor beogradske tvrđave i zaigraju uz izazovne latino ritmove.

Mnogobrojna publika okupila se izvan koncernog prostora i pratila nastup meksičkog muzičara sa brda i zidova tvrđave, a bilo je i onih koji su u prolazu zastajali da uživaju u zvucima sambe i rumbe.

Uz taktove pesme "A Love Suprime" Santana je pozvao Beograđane da veruju u ljubav, mir i da zajedničkim snagama ratove i brutalnost pretvore u toleranciju, nežnost, jednakost. Posle dvoipočasovnog koncerta, sledio je bis i pesma "Corazon espinado". (izvor: http://www.b92.net ) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Severina u Budvi

Najveća pop ikona današnjice sa ovih prostora, Severina Vučković održala je koncert u klubu Miracle Lounge u Budvi 12. ...

Olivera Katarina

O Oliverinom glasu i glumačkom daru i naravno lepoti, pisale su gotovo sve novine i časopisi. Italijanski RAI je proglasio ...

Goran Karan

Čuveni dalmatinski tenor Goran Karan, održaće 8. marta tradicionalni gala koncert za sve svoje obožavatelje....