Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Novogodišnji koncert

 
Novogodišnji koncert
Na koncertu | dodato 21.12.2013.
Detalji

VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA
Bulevar Zorana Đinđića 152 A
11070 Novi Beograd

 
“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora.“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora
 

Visoka turistička škola je u petak, 20. decembra 2013. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora i prijatelje Škole.

“Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora.
Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd” Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa predstavili publici igre i pesme iz čitave Srbije. Tokom koncerta nastupilo je 120 članova Društva među kojima najmlađi imaju pet godina.

Svečani koncert otvorio je Prof. dr Milan Skakun, direktor Škole, koji je u svom obraćanju gostima istakao značaj Akademskog društva i poželeo da ova manifestacija postane tradicionalna. Ispred opštine Novi Beograd publici se obratila gospođa Vedrana Todorović, pomoćnik predsednika Opštine, koja je istakla zadovoljstvo činjenicom da Novi Beograd ima Akademsko društvo sa ovakvom tradicijom.

Akademsko društvo „Novi Beograd“–Visoke turističke škole obeležilo je u novembru ove godine značajan jubilej, 40 godina neprekidnog rada na amaterskoj sceni Beograda i Srbije, koncertom u Sava centru. Društvo, od svog osnivanja 1974. godine, neguje i čuva od zaborava tradicionalne vrednosti srpskog naroda kroz svoj program koji obuhvata širok opus narodnog stvaralaštva od izvornih narodnih do visoko stilizovanih igara, sa umetničkim pristupom svakoj igri.

Koncert u petak, bio je završna svečanost u godini jubileja AD “Novi Beograd” Visoke turističke škole, tokom koje je organizovalo niz manifestacija i programa. Posebno su vredni pomena programi seminara za polaznike, kao i za umetničke rukovodioce ansambala narodnih igara iz Srbije i dijaspore koji su okupili više od 200 učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Austrije i Švajcarske. Društvo broji 500 aktivnih članova, a izdržava se od članarine i dobrovoljnih priloga, kao i zahvaljujući nesebičnoj pomoći Visoke turističke škole u čijim prostorijama održava probe, a zahvaljujući toj visokoškolskoj ustanovi ima odlične uslove za rad.

Vredno je istaći i vaspitno edukativnu ulogu koju za preko 500 mladih Novobeograđana ima ovaj amaterski kolektiv. U prostorijama Društva svako veče vri od rada i zadovoljstva, a članovi su dužni da povremeno na uvid donesu svoje đačke knjižice. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beograd svetlosti

Beograd svetlosti - festival posvećen kulturi svetla......

Bečej i Novi Bečej

Bečej, gradić smešten na reci Tisi udaljen je od Beograda 120 kilometara. Sve znamenitosti ovog mesta skoncentrisane su na...

Moja Religija

Izložba Koste Kuludžića...