Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Divna Ljubojević i hor Melodi

 
Detalji

Vreme dešavanja: 5. novembar 2011. godine
Mesto dešavnja: Kolarac, Beograd

 
 

Pred prepunom velikom dvoranom Kolarčeve zadužbine, Divna Ljubojević i hor Melodi obeležili su dvadeset godina postojanja.

Program koncerta bio je izuzetno raznovrstan, a publika je imala privilegiju da posluša srpsko, rusko i vizantijsko pojanje Meloda nakon čega im se na bini pridružio gudački orkestar ćuprijske Škole za muzičke talente.
Pod umetničkim rukovodstvom solistkinje i dirigenta Divne Ljubojević, ansambl Melodi izveo je kompozicije koje su obeležile razdoblje od VIII do XX veka.

Program koncerta bio je izuzetno raznovrstan, a publika je imala privilegiju da posluša srpsko, rusko i vizantijsko pojanje Meloda nakon čega im se na bini pridružio gudački orkestar ćuprijske Škole za muzičke talente. Drugi deo koncerta obeležili su odlomci iz Liturgije domestika Aleksandra Grečaninova, a poseban poklon prisutnima bilo je premijerno izvođenje Narodnih pesama domaćeg kompozitora Vladimira Đorđevića.

„Lepo je nastupiti pred domaćom publikom nakon pet godina, a posebno kada vas ista publika nagradi gromoglasnim aplauzima. Koncept koji već 20 godina neguju Melodi nije tipičan ali jeste postao karakterističan način života koji uključuje ljubav prema muzici, veru i veliko prijateljstvo. Nadamo se da smo upravo ove vrednosti uspeli da prenesemo interpretacijom odabranih muzičkih dela“, istakla je Divna Ljubojević.

Divna Ljubojević je 1991. godine osnovala hor i studio za duhovnu muziku Melodi i od tada je ovaj ansambl održao preko 600 koncerata u zemlji i inostranstvu. Najvredniji zapisi rada Divne Ljubojević i Meloda nalaze sa na 16 snimljenih kompakt diskova, a priznanja i pozitivne kritike svetskih muzičkih znalaca ispisuju se svakodnevno. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Rasprodat koncert Arsena i Matije

Rasprodate su sve ulaznice za koncert Arsena i Matije Dedića, koji će se održati 19. novembra u velikoj dvorani Kolarče...

Otvaranje sezone Bgd filharmonije

Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, u petak, na Kolarcu, otvoriće Martin Zighart, šef - dirigent Štutgartskog ...

Yann Tiersen

Najpoznatiji kao virtuoz na više instrumenata istovremeno (kao što je pokazao muzikom u filmovima Amelie Poulain i Good Bye...