Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Nešto se dešava

 
Nešto se dešava
Na koncertu | dodato 26.10.2011.
Detalji

Vreme dešavanja: 21. oktobar 2011.
Mesto dešavanja: Teatar 78 (ex Veselin Masleša)

 
 

Nedavno je u Beogradu pokrenuta akcija pod nazivom Nešto se dešava. Cilj akcije je da uključi mlade ljude u rešavanje problema u kraju u kom žive.

Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice.
U okviru ove akcije, u petak, 21. Oktobra, od 20h u Teatru 78 (bivši Veselin Masleša) održan je koncert mladih bendova. Na istom mestu su se prikupljali potpisi za osvetljavanje parkića u Sarajevskoj ulici.

Uprkos kiši, sala Teatra 78 se od 20h lagano punila. Koncert je oko 20:10 počeo svirkom demo benda Erotic Shock, zatim su se ređali bendovi: Kora, High Heels i Hadži prodane duše. Na samom kraju, u već prepunoj sali Teatra 7, nastupile su zvezde večeri- bend ZEMLJA GRUVA.

Nešto se dešava je kampanja koja će i u buduće osim poziva na akciju, imati u sebi i zanimljiv muzički program, dajući šansu demo bendovima da organizuju svirke u različitim krajevima Beograda, uz gostovanje nekog od već afirmisanih muzičara ili DJ/eva iz grada.

Činjenica je da mladi više ne veruju u velika politička obećanja i da ih pogotovu ne zanima visoka politika, ali ipak kod njih postoji interesovanje za poboljšanje života u svom kraju. Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice koji su uz pomoć nevladine organizacije Klik i omladine Ujedinjenih Regiona Srbije pokrenuli inicijativu i započeli potpisivanje peticije da njihov parkić Gazela i košarkaški teren koji se nalazi u njemu dobiju osvetljenje.

„Mi pozivamo mlade ljude da se aktivno uključe u rešavanje svojih problema, da preuzmu inicijativu i da nas kontaktiraju sa predlozima kako da zajednički oživimo njihov komšiluk i da zajedno ovaj grad učinimo lepšim mestom“, kaže Nataša Ćurćić iz nevladine organizacije Klik (www.klik.org.rs). 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Suze su OK

Drama Mirjane Bobić-Mojsilović po kojoj je urađena predstava koja je postigla veliki uspeh u Narodnom Pozorištu......

Dobrodošli u Srbiju

Kao vodič i vlasnik „Turističke agencije Jovanović“, Dragan Jovanović vodi posetioce kroz istoriju Srbije, i to od se...

Korešpodencija

Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve t...