Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Nešto se dešava

 
Nešto se dešava
Na koncertu | dodato 26.10.2011.
Detalji

Vreme dešavanja: 21. oktobar 2011.
Mesto dešavanja: Teatar 78 (ex Veselin Masleša)

 
 

Nedavno je u Beogradu pokrenuta akcija pod nazivom Nešto se dešava. Cilj akcije je da uključi mlade ljude u rešavanje problema u kraju u kom žive.

Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice.
U okviru ove akcije, u petak, 21. Oktobra, od 20h u Teatru 78 (bivši Veselin Masleša) održan je koncert mladih bendova. Na istom mestu su se prikupljali potpisi za osvetljavanje parkića u Sarajevskoj ulici.

Uprkos kiši, sala Teatra 78 se od 20h lagano punila. Koncert je oko 20:10 počeo svirkom demo benda Erotic Shock, zatim su se ređali bendovi: Kora, High Heels i Hadži prodane duše. Na samom kraju, u već prepunoj sali Teatra 7, nastupile su zvezde večeri- bend ZEMLJA GRUVA.

Nešto se dešava je kampanja koja će i u buduće osim poziva na akciju, imati u sebi i zanimljiv muzički program, dajući šansu demo bendovima da organizuju svirke u različitim krajevima Beograda, uz gostovanje nekog od već afirmisanih muzičara ili DJ/eva iz grada.

Činjenica je da mladi više ne veruju u velika politička obećanja i da ih pogotovu ne zanima visoka politika, ali ipak kod njih postoji interesovanje za poboljšanje života u svom kraju. Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice koji su uz pomoć nevladine organizacije Klik i omladine Ujedinjenih Regiona Srbije pokrenuli inicijativu i započeli potpisivanje peticije da njihov parkić Gazela i košarkaški teren koji se nalazi u njemu dobiju osvetljenje.

„Mi pozivamo mlade ljude da se aktivno uključe u rešavanje svojih problema, da preuzmu inicijativu i da nas kontaktiraju sa predlozima kako da zajednički oživimo njihov komšiluk i da zajedno ovaj grad učinimo lepšim mestom“, kaže Nataša Ćurćić iz nevladine organizacije Klik (www.klik.org.rs). 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Karmen u četiri runde

Karmen je borac. To je njena osnovna crta iz koje proizilazi okvir predstave, kontekst koji daje tumačenje: boks i ring....

Tre Sorelle

O ljubavi i demonima......

Brecht - The Hardcore Machine

Retropolitička akcija sa plesom i muzikom......