Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Massive Attack 2010

 
Massive Attack 2010
Na koncertu | dodato 27.06.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena
Vreme održavanja: 25. jun 2010. godine

 
foto: Massive Attackfoto: Massive Attackfoto: Massive Attackfoto: Massive Attackfoto: Massive Attackfoto: Massive Attack
 

Deveti BECK’SPERIENCE, po prvi put je u Beograd doveo neponovljivi britanski sastav Massive Attack, i u petak u Areni okupio preko 8000 ljubitelja vrhunskog i jedinstvenog savremenog zvuka.

Vrhunac je nastao sa izvođenjem numere „Inertia Creeps“ kada su se sa ogromnog LED ekrana vrtele poruke na srpskom i engleskom jeziku, kao neizostavni deo svakog Massive Attack koncerta.
Zadatak da otvori „Helligoland“ turneju u Beogradu pripala je Martini Topley-Bird koja je izvela nove, ali i jednu od najpoznatijih pesama benda, globalno popularnu „Teardrop“! Sudeći po ovacijama publike, zadatak je uspešno završen i sve je bilo spremno za izlazak velikana iz Bristola.

Kao što je i sam Robert Del Naja, frontmen Massive Attack-a, najavio neposredno pred nastup „Biće pravi spektakl. Biće to jedinstveni audio vizuelni dogadjaj, predstavićemo se sa novim albumom, kao i video materijalom koji se tiče našeg nastupa i onog što mi želimo da prezentujemo našoj publici“, publika je uživala u prepoznatljivom performansu koji je bio retrospektiva svih dosadašnjih albuma sastava!

Izlaskom na bis, frontmen Massive Attack-a zahvalio se publici koja je došla, a sa prvim taktovima „Don’t let it go“ publika je pozdravila sastav burnim aplauzom. Vrhunac je nastao sa izvođenjem numere „Inertia Creeps“ kada su se sa ogromnog LED ekrana vrtele poruke na srpskom i engleskom jeziku, kao neizostavni deo svakog Massive Attack koncerta. Treća numera koja je publiku dovela u trans i bila jedan od vrhunaca sinoćnjeg Beck’sperience-a je „Unfinished symphaty“.
Desetočlana postava predvođena dvojcem Grant „Daddy G“ Marshal i Robert Del Naja još jednom je potvrdila svoju titulu jedinstvenog kreatora savremene muzike. Bend koji ima dva bubnjara, basistu, gitaristu, klavijaturistu, programera, legendarnog rege veterana i ubedljivu soul divu Deborah Miller uspeli su da ovaj Beck’sperience upišu u kartu nezaboravnih dešavanja.

BECK’SPERIENCE je još jednom opravdao očekivanja, i sjajnom organizacijom, produkcijom i publikom dokazao zašto je Beograd jedan od evropskih i svetskih metropola koje su osetile duh turneje „Helligoland“.
Žurku je pratila i nacionalna akcija Apatinske Pivare „KAD PIJEM – NE VOZIM!“, koja ima za cilj
da podstakne mlade na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima, kao i da podseti javnost na rizike koje donosi kombinacija alkohola i vožnje. Apatinska Pivara je u saradnji sa Udruženjem taksista „Lux taxi“ obezbedila svim posetiocima BECK’SPERIENCE-a specijalan popust na taxi vožnju.

Beck’sperience je tokom protekle četiri godine domaćoj publici pružao uvek vrhunska imena iz sveta elektronske i klupske muzike kao što su Sven Väth, Laurent Garnier, Tiga ili Public Enemy. Beck’sperience 2007. sa The Chemical Brothers zapamćen je kao jedan od najvećih muzičkih događaja u proteklih nekoliko godina.
Nastavljajući tradiciju ekskluziviteta umetnika koji nastupaju, neprikosnovene tehničke produkcije i uređenja enterijera, Beck’sperience će i ubuduće, domaćoj publici priređivati nezaboravna iznenađenja i vrhunski clubbing! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Robert Plant objavljuje novi solo album

Nekadašnji lider sastava Led Zeppelin, Robert Plant objavio je detalje novog studijskog albuma....

Šerlok Holms: Igra senki

Gaj Riči je za kormilom nove avanture prepune akcije koja prati svetski poznatog detektiva Šerloka Holmsa (Robert Dauni Dž...

Bezgranično

Šta ako bi neka pilula mogla da vas učini bogatim i moćnim? Edi (Bredli Kuper) je siromašni pisac iz Njujorka, sve dok ne...