Početna » Bili Smo » Na koncertu »

Glenn Miller orchestra u Beogradu

 
Detalji

Mesto dešavanja: Sava centar
Vreme dešavanja: 18.01.2012. godine

 
 

U prepunoj dvorani Sava centra sinoć je nastupio svetski poznati orkestar Glena Milera, pod dirigentskom palicom čuvenog Vila Saldena, koji je lider ovog orkestra već više od 20 godina.

Posebnu čar sinoćnom koncertu dalo je podsećanje na najveću swing pevačica svih vremena, Elu Ficdžerald, i pesme koje je ona najčešće izvodila na svojim kocertima.
Orkestar je, tradicionalno, počeo koncert sa Milerovom kompozicijom "Moonlight Serenade", a izveo je najveće hitove ovog velikog američkog kompozitora, aranžera i muzičara.

Posebnu čar sinoćnom koncertu dalo je podsećanje na najveću swing pevačica svih vremena, Elu Ficdžerald, i pesme koje je ona najčešće izvodila na svojim kocertima.

Glenn Miller Orchestra je poznat po dobroj atmosferi koju stvara na svojim nastupima ali i dobroj komunikaciji sa publikom koju je i sinoć Beogradu pružio. Koncert je trajao gotovo dva i po sata uz jednu pauzu, a šarmantni dirigent Vil Salden je sve vreme vodio publiku kroz najsvetlija razdoblja jazz-a i swing-a.

O Glen Mileru

Alton Glenn Miller je rođen 01. marta 1904. godine u državi Ajova, SAD i čuveni je jazz muzičar, aranžer, kompozitor i bend lider u eri svinga 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Njegov bend je bio jedan od najprodavanijih izvođača svog vremena a njegova najpoznatija dela su svakako: ''American Patrol'', ''In the Mood'', ''Moonlight Serenade'', ''Chattanooga Choo Choo'', ''Tuxedo Junction'' itd.

Na početku svoje karijere je svirao u raznim orkestrima i radio kao aranžer i kompozitor za neke pevače. Godine 1938. je odlučio da je potrebno da izmisli potpuno jedinstveni zvuk koji je kasnije postao poznat kao "Millerov zvuk" a Glen Milera sa svojim bendom lansirao u orbitu uspešnih i najkomercijalnijih izvođača svog vremena. O njihovom uspehu govori i to da ih je kompanija 20th Century Fox pozvala da glume u dva njihova filma: ''Sun Valley Serenade'' i ''Orchestra Wives''. Na vrhuncu svoje karijere 1942. godine se odlučuje priključiti vojsci i osniva The Army Air Force band. 15. decembra 1944. na letu iz Velike Britanije do Pariza gde je krenuo da bi svirao američkim vojnicima, njegov avion nestaje iznad kanala La Manš. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dive u Sava centru

Tri legendarne pevačice zabavne muzike Gabi Novak, Meri Cetinić i Tereza Kesovija zajednički će pod imenom "DIVE" priredi...

Koncert: "La tempesta di mare"

Ansambl ANYMBUS je osnovan, početkom 2009. godine, kao plod istraživanja i entuzijazma nekoliko profesionalnih muzičara,...

Zagrevanje pred Exit na Youth Fair-u

Regionalni Sajam omladinskog turizma - YOUTH FAIR organizuje besplatne koncerte pred Exit...