Početna » Bili Smo » Na žurci »

Zagorka točila paukovaču

 
Zagorka točila paukovaču
Na žurci | dodato 17.03.2008.
Detalji

 
 

Žurkom u Galeriji “Progres” zatvorena je izložba kostima, scenografije i vizuelnih efekata iz filma “Čarlston za Ognjenku”.

Kafanica kod Zagorke” – jedino mesto u gradu u kome je Danica Maksimović točila paukovaču.
Velikom žurkom u Galeriji “Progres”, koja se za to veče pretvorila u “Kafanicu kod Zagorke” iz filma “Čarlston za Ognjenku”, zatvorena je izložba kostima, scenografije i vizuelnih efekata iz debitantskog ostvarenja Uroša Stojanovića.

Tokom dve nedelje trajanja (od 29. februara do 12. marta), izložba pod nazivom “Čarlston za Ognjenku – Radionica za izradu mađije” izazvala je nezapamćeno interesovanje publike. Više desetina hiljada posetilaca otkrilo je magiju, talenat i trud, koji se kriju iza jednog filmskog ostvarenja. Ova izložba je jedna od najposećenijih u poslednjih nekoliko godina.

Kako i sam naziv žurke kaže, Zagorka je točila paukovaču - magičnu rakiju iz filma. Zagorka, gazdarica kafane u ženskom selu Pokrp, u filmu, a i na žurci bila je filmska diva Danica Maksimović. Odevena u kostim iz filma, sa muštiklom na usnama i Zagorkinim karakterom, poznata glumica je napravila nezaboravan šou iza i na originalnom šanku “Kafanice kod Zagorke”.

Scena iz Zagorkine kafane je oživela, kada su se Danici i kostimiranim devojkama oko šanka pridružile i ostale zvezde filma: Olivera Katarina, Katarina Radivojević, Sonja Kolačarić, Danijela Vranješ, Jovana Stipić…

U veselu “Kafanicu kod Zagorke” su svratili brojni članovi filmske ekipe i drugi gosti, među kojima su bili: Uroš Stojanović, reditelj filma, jedan od scenarista filma Aleksandar Radivojević, dramaturg Dimitrije Vojnov, scenograf Veljko Despotović, kostimografkinja i autorka ove izložbe Ksenija Terzović, umetnički direktor vizuelnih efekata i strip-umetnik Boban Savić-Geto, menadžer i kompozitor Saša Dragić, Dejan Petković, Iva Štrljić i mnogi drugi.

Vesela žurka uz zvuke čarlstona, tanga, rokenrola i hitove Olivere Katarine, koje su izvodili Rajko Novak i njegov “Old Time Swing Band” sa specijalnim gostom Beti Đorđević, i nezaboravni ukus paukovače i crvenog vina, potrajala je do kasno u noć.

Film “Čarlston za Ognjenku” je do sada pogledalo više od 150.000 hiljada gledalaca što ga je stavilo na prvo mesto liste najgledanijih filmova u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Uskoro sledi i svetska karijera ovog filmskog ostvarenja. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Udaje se zvezda serije "Bračne vode"

Glumica Kristina Eplgejt verila se sa svojim izabranikom, Martinom Lenoblom, datum venčanja čuvaju samo za prijatelje....

Projekcija filma Vojnici na Salamini

U subotu u Svečanoj sali Instituta Servantes biće prikazan film «Vojnici iz bitke na Salamini» (2002) reditelja Davida Tr...

Nova godina u Njujorku

Romantična komedija za hladne dane....