Početna » Bili Smo » Na žurci »

Zagorka točila paukovaču

 
Zagorka točila paukovaču
Na žurci | dodato 17.03.2008.
Detalji

 
 

Žurkom u Galeriji “Progres” zatvorena je izložba kostima, scenografije i vizuelnih efekata iz filma “Čarlston za Ognjenku”.

Kafanica kod Zagorke” – jedino mesto u gradu u kome je Danica Maksimović točila paukovaču.
Velikom žurkom u Galeriji “Progres”, koja se za to veče pretvorila u “Kafanicu kod Zagorke” iz filma “Čarlston za Ognjenku”, zatvorena je izložba kostima, scenografije i vizuelnih efekata iz debitantskog ostvarenja Uroša Stojanovića.

Tokom dve nedelje trajanja (od 29. februara do 12. marta), izložba pod nazivom “Čarlston za Ognjenku – Radionica za izradu mađije” izazvala je nezapamćeno interesovanje publike. Više desetina hiljada posetilaca otkrilo je magiju, talenat i trud, koji se kriju iza jednog filmskog ostvarenja. Ova izložba je jedna od najposećenijih u poslednjih nekoliko godina.

Kako i sam naziv žurke kaže, Zagorka je točila paukovaču - magičnu rakiju iz filma. Zagorka, gazdarica kafane u ženskom selu Pokrp, u filmu, a i na žurci bila je filmska diva Danica Maksimović. Odevena u kostim iz filma, sa muštiklom na usnama i Zagorkinim karakterom, poznata glumica je napravila nezaboravan šou iza i na originalnom šanku “Kafanice kod Zagorke”.

Scena iz Zagorkine kafane je oživela, kada su se Danici i kostimiranim devojkama oko šanka pridružile i ostale zvezde filma: Olivera Katarina, Katarina Radivojević, Sonja Kolačarić, Danijela Vranješ, Jovana Stipić…

U veselu “Kafanicu kod Zagorke” su svratili brojni članovi filmske ekipe i drugi gosti, među kojima su bili: Uroš Stojanović, reditelj filma, jedan od scenarista filma Aleksandar Radivojević, dramaturg Dimitrije Vojnov, scenograf Veljko Despotović, kostimografkinja i autorka ove izložbe Ksenija Terzović, umetnički direktor vizuelnih efekata i strip-umetnik Boban Savić-Geto, menadžer i kompozitor Saša Dragić, Dejan Petković, Iva Štrljić i mnogi drugi.

Vesela žurka uz zvuke čarlstona, tanga, rokenrola i hitove Olivere Katarine, koje su izvodili Rajko Novak i njegov “Old Time Swing Band” sa specijalnim gostom Beti Đorđević, i nezaboravni ukus paukovače i crvenog vina, potrajala je do kasno u noć.

Film “Čarlston za Ognjenku” je do sada pogledalo više od 150.000 hiljada gledalaca što ga je stavilo na prvo mesto liste najgledanijih filmova u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Uskoro sledi i svetska karijera ovog filmskog ostvarenja. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Prometej je sleteo

Novi insert iz fima „Prometej 3D“...

Super 8

Leta 1979. godine, grupa prijatelja u gradiću u Ohaju prisustvovala je katastrofalnoj železničkoj nesreći...

"Mladi i zdravi kao ruža" u 2009 godini

Povodom izlaska filma "Mlad i zdrav kao ruža" na DVD-ju, MCF MegaCom Film i bioskop Balkan prikazaće od četvrtka do nedel...