Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba: 4 od 7 Arhitektura

 
Izložba: 4 od 7 Arhitektura
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 26.02.2010.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija O3ONE, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 2. mart 2010. god. u 19h
Vreme trajanja izložbe: 2 - 10. mart 2010. god.

 
 

Uvodenjem koncepta "održivosti" u ekološkom i organizacionom smislu, studio razvija razumevanje arhitekture kroz ideju o adaptibilnoj prostornoj organizaciji.

Na izložbi ce biti prikazane arhitektonske strategije koje se zasnivaju na razvoju parametarskog modelovanja i generativne logike dizajna.
Izložba ce prikazati aktuelnu produkciju "4od7" arhitektonskog studija, koji cine Ðorđe Stojanović, Vlada Pavlovic i Milutin Cerović, a ciji se svež pristup savremenoj arhitekturi, podjednako blizak praksi i eklektičkom istraživanju, istovremeno oslanja na digitalne i analogne operacije.

Kroz seriju maketa, ilustracija i crteža, na izložbi ce paralelno biti prikazani arhitektonski projekati koji su u izgradnji, kao i rezultati rada sa studentima na Arhitektonskom Fakultetu u Beogradu.

Arhitektonski studio 4od7 osnovan je tokom 2007. godine, sa pocetkom rada na regeneraciji i prenameni objekta "Dunavski cvet", u Beogradu. Tokom 2008. godine, 4od7 izraduje modularni projekat za pedijatrijsku kliniku u Istocnoj Africi, cija prostorna konfiguracija ima mogucnost rasta i sposobnost adaptacije prema kontekstualnim uslovljenostima.

Iste godine, studio 4od7 učestvuje na Arhiteksnskom Bijenalu u Londonu, sa projektom "Snow City" u kome se koriste topografske formacije kao jezik arhitekture i otvara polje delovanja izmedu prirodnog i izgradenog okruženja.

4od7 u svojim projektima uspostavlja interese za ekološke principe održivog razvoja koje aplicira na aktuelne projekte, produbljujući razumevanje odnosa između prirode i arhitekture. Trenutno, 4od7 radi na projektu za kolektivno stanovanje u Bejrutu i razivija rešenje za kastomizaciju masovne prozivodnje nameštaja.

Kroz rad sa studentima na Arhitektonskom Fakultetu u Beogradu koji se odvija paralelno sa projektantskom praksom, 4od7 razvijau ideje o adaptibilnim prostornim organizacijama. Na izložbi ce biti prikazane arhitektonske strategije koje se zasnivaju na razvoju parametarskog modelovanja i generativne logike dizajna.Pogledaj i:

o3one

,

arhitektura

,

4od7

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Palilulski roman
Premijera predstave PALILULSKI ROMAN, po motivima drame „Iza Božjih leđa“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina!...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

New collection of whichever

U O3one-u ce od 8 – 13. septembra biti održana izložba autora Dragana Đorđevića pod nazivom New collection of whicheve...

Home sweet home

Svakome je potrebna kuća... čak i beskućnicima. A beskućnika ima oduvek i uvek će ih i biti, pa se projekat "Home Sweet ...

Arhitektura za poneti

Izložba Slobodana Maldinija...