Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Festival kratke priče u SKC-u

 
Festival kratke priče u SKC-u
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 11.06.2009.
Detalji

Mesto dešavanja: SKC
Vreme dešavanja: od 10. do 12. juna

 
 
Sreda 10. jun
19.00 Galerija SKC
(traje do 12. juna)

Saša Petrović : Utočište filozofa
(objekat – instalacija - foto performans)

“Objekat u prostoru Utočište filozofa je predstava ličnog, subjektivnog idealizma, gde svaka individua gradi sliku o sebi na uzvišenom, izolovanom tronu, ogledajući se u beskonačnom odrazu svoga lika, između naspramno postavljenih ogledala. Utočište postoji kao mesto gde bežimo od sukoba sa realnim svetom, međutim takvo bekstvo donosi novu vrstu sukoba, a to je sukob sa samim sobom i ličnim demonima. Kako je ovo utočište u vidu stolice, slobodan prostor je minimalizovan, a mogućnost okretanja i širine pokreta ograničena te je neminovnost suočavanja veća. Postoje dve mogućnosti, izboriti se sa samim sobom ili sići. Utočište filozofa je višemedijska instalacija, koja u sebi sadrži performans fotografisanja, a u isto vreme se oko trona štampaju fotografije formata 8x8cm, i one u tom formatu se suprotstavljaju predstavi učesnika koji se ogledaju u naspramnim ogledalima, odnosno njihovoj predstavi o sebi... itd.....“ (izjava umetnika)


Sreda 10. jun
20:00 velika sala
Festival krate priče Kikinda šort & SKC

WARM UP: KIKINDA ROCK SHO’T
Rok pisci! Rok kritičari! Rok priča!

Učestvuju: Peca Popović, Bogica Mijatović, Moma Rajin, Dule Nedeljković, Petar Janjatović, Snežana Golubović, Đura Mornar, Vladimir Arsenijević, Vladislav Bajac, Mihajlo Pantić & Dejan Cukić

Svira: Super confusion (džez rock fusion) Rok priča

________________________________________________________________________

Četvrtak 11. jun
19:00 Srećna Galerija
(traje do 22. juna)

Borislav Nanović
Crtež

Borislav Nanović, (Beograd,1974) završio je Školu za dizajn, smer dizajn ambalaže i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjena grafika, Atelje Grafika i knjiga, klasa profesora Milice Vučković i magistrirao na istom Fakultetu - Odsek Zidno slikarstvo, mentor - pok. profesor Gradimir Petrović. Nastavu pohađao kod profesora Božidara Džmerkovića, Milana Blanuše, Rastka Čirića, Jugoslava Vlahovića, Ilije Kneževića, Ivane Marcikić i dr. Radi kao asistent na predmetu Crtanje i slikanje na istom Fakultetu. Član ULUS-a.

Na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu izlaže od 1996. godine. Jedan je od osnivača umetničke grupe HYPE 1997. godine i asocijacije Art Of Reality 1999. godine. Učesnik je više umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja iz oblasti Likovnih umetnosti, među kojima i nagrade za crtež - galerija Narodnog univerziteta „Braća Stamenković”, 1997. godine, Velike nagrade grada Kluža za inovaciju u crtežu (Internacionalna likovna kolonija - Transilvanija, Rumunija, 1999. godine.) i Plakete mileševske kolonije (sa grupom HYPE) 2000. godinePogledaj i:

skc

 
 
 

REPERTOAR

SKC

SKC


od 10. do 12. juna

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME