Početna » Specijal » Ostalo »

Scenski prikaz knjige - Osećanja

 
Scenski prikaz knjige - Osećanja
ARHIVA
Ostalo | dodato 01.02.2012.
Detalji

Mesto dešavanja: Galerija 73
Vreme dešavanja: 03. februar 2012. godine u 18h30

 
 

U petak, 03. februara 2012. godine u 18 i 30 časova, u Galeriji ’73 održaće se scenski prikaz knjige Lidije Nikolić “Osećanja. O. Sećanja“ o Margiti Stefanović Magi – članici benda EKV.

Uz obilje do sada neobjavljenih fotografija, dokumenata, pisama i dnevničikih zapisa, razvija se priča o prijateljstvu, od bezbrižnih dana detinjstva pa sve do Margitinog tragičnog kraja.
Posle nekoliko neuspelih pokušaja pisanja biografije višestruko nadarene umetnice Margite Stefanović, konačno je pred čitaocima knjiga koja ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Kakva je Margita bila privatno, kako se snalazila u svakodnevnom životu i njegovim često pogubnim izazovima, priča nam njena najbolja prijateljica Lidija Nikolić.

Uz obilje do sada neobjavljenih fotografija, dokumenata, pisama i dnevničikih zapisa, razvija se priča o prijateljstvu, od bezbrižnih dana detinjstva pa sve do Margitinog tragičnog kraja. Na trenutak, može nam se učiniti da je priča isuviše lična, da hladnokrvna dokumentaristika previše zalazi u intimu, ali jedino tako je bilo moguće reći pravu istinu o često pogrešno tumačenim pojedinostima iz Margitinog života.

U knjizi je prikazana lepota življenja, ali i zla kob nadarenih ljudi čiji je talenat ponekad toliko veliki da je teško izboriti se s njim. Ovu knjigu će voleti svi obožavaoci EKV-a, ali i široka čitalačka publika koja čitajući knjige poput ove saznaje više o drugima, ali i o sebi. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Knjiga je najlepši poklon

JP Službeni glasnik jedan je od najznačajnijih domaćih izdavača, prepoznatljiv po tome što najveću pažnju poklanja kap...

Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D

Knjiga i novi trejler za film „Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D“...

Film o životu kralja popa

Majka Majkla Džeksona, Ketrin, nakon što je objavila knjigu sada želi i da snimi film o životu njenog sina....