Početna » Kuda? » Na film »

Lov na veštice

 
Lov na veštice
ARHIVA
Na film | dodato 10.02.2011.
Detalji

Originalni naslov filma: Season of the Witch
Režija: Dominic Sena
Uloge: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Claire Foy
Žanr: akcija/avantura

 
 

Nikolas Kejdž i Ron Perlman igraju glavne uloge u ovom akciono-avanturističkom filmu o junačkom krstašu i njegovom najboljem prijatelju, koji se posle decenija žestokog ratovanja vraćaju kući, samo da bi otkrili da je njihov svet uništila kuga.

Put je dug i naporan, a još ga više otežavaju uznemirujući događaji koji grupu vode preko nepoznate teritorije, dubokih kanjona i u duboke šume naseljene vukovima.
Crkvene starešine su uverene da je za to pustošenje odgovorna devojka koja je optužena da je veštica, i njima dvojici naređuju da tu čudnu devojku odvedu u udaljeni manastir, gde će monasi izvesti drevni ritual, kako bi zemlju oslobodili prokletstva.

Oni kreću na opasno, akcijom ispunjeno putovanje koje će njihovu snagu i hrabrost staviti na iskušenje kada otkriju mračnu tajnu ove devojke i nađu se u borbi protiv užasno moćne sile koja će odrediti sudbinu sveta. Godine brutalnog ratovanja u Božje ime oduzele su Behmenu volju za krvoprolićem – i odanost prema crkvi.

Veseleći se mirnoj penziji, Behmen i njegov brat po oružju, Felson, zbunjeni su kada otadžbinu pronađu opustošenu, a nisu svesni činjenice da je Evropu poharala crna kuga. Dok u palati u Marburgu traže hranu i zalihe, ova dva viteza bivaju uhapšena i dovedena pred lokalnog kardinala, kome moraju da objasne svoj neplanirani povratak sa istoka.

Ako ne prihvate ovu opasnu misiju, umirući kardinal im preti zatvorom zbog dezertiranja. U kardinalovoj tamnici zatočena je mlada žena koja je optužena da je veštica i koja je sa sobom donela kugu. Da se iskupe, mogu samo ako devojku otprate do udaljenog samostana, gde je čeka suđenje.

Behman je zapanjen brutalnim tretmanom devojke u zatvoru i njenom nemoći protiv optužbi crkvenih predstavnika. Uveren da je ona tek prikladno žrtveno jagnje i da će je osuditi bez poštenog saslušanja, pristaje da je prati na ovom opasnom putovanju. Osim njegovog odanog prijatelja Felsona, u njegovoj pratnji su, takođe, putujući varalica koji poznaje taj kraj, revni mladić koji želi da postane vitez, ogorčeni vitez kome je kuga odnela porodicu i naivni sveštenik.

Put je dug i naporan, a još ga više otežavaju uznemirujući događaji koji grupu vode preko nepoznate teritorije, dubokih kanjona i u duboke šume naseljene vukovima. Njegove suputnike jednoga po jednoga pronalazi zla kob, a nepopustljivi krstaš se nađe oči u oči sa svojim najstrašnijim protivnikom. 
 
 

REPERTOAR

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kuća puna muzike

Kejdžov muzički cirkus - "Kuća puna muzike" je više-medijsko izvođenje inspirisano muzikom kultnog američkog kompozitor...

Trka do uklete planine

Godinama su kružile priče o tajnom mestu u središtu pustinje Nevade, poznatom po neobjašnjivim fenomenima i čudnim prizo...