Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Pavle Aksentijević - Karijatide sna

 
Pavle Aksentijević - Karijatide sna
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 21.09.2010.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija Fenix, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 28. septembar 2010. godine
Vreme održavanja izložbe: 28. septembar - 23. oktobar 2010. godine

 
 

Samo po sebi postavlja se jednostavno pitanje - kako predstaviti Dragoslava Pavla Aksentijevića? On sam, u jednom intervjuu, ovako je odgovorio: "Kao muzičara i slikara."

U njegovom pojanju i njegovim slikama treba, jednostavno uživati. Doživljaj je toliko jak, osećanja sama naviru, a to je i suština dobre umetnosti.
Slike iz ciklusa "Karijatide sna", nastale su u periodu od 2007. do 2010. godine, a rađene su u tehnici akrilik na platnu.

"Da li je to freska iskoračila u svet? U svetovnom, da podseti na svetlost. Da li je, decenijama prizivana moćnim pojanjem slikarevim, najzad sišla, ne preodevajući se, tek blago prepokrivajući svetlost svetovnom odećom Ili svet koji novim svojim slikama prikazuje Pavle Aksentijević - prethodi fresci? To čisto, to živo što zrači iz tih slika, da li je odraz posvećenja"?

U njegovom pojanju i njegovim slikama treba, jednostavno uživati. Doživljaj je toliko jak, osećanja sama naviru, a to je i suština dobre umetnosti.

O velikanu i njegovom značaju u Srbiji i svetu reči su uvek nedovoljne i svaki tekst je nanovo premali u odnosu na ono o čemu bismo govorili. Zbog toga jednostavno treba otići na izložbu-koncert. Nikako ne smete sebi uskratiti zadovoljstvo doživljaja, saznanja koliko umetnost može i koliko je velika, a umetnik skroman čovek, što i jeste sklop i suština prave veličine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Multimedijalna izložba: Susret

Projekat "Susret" polazi od shvatanja da uprkos različitim jezicima koje govorimo, različitim političkim i religijskim uve...

Samostalna izložba skulptura

U Galeriji`73, Mirjana Popović, predstaviće se izložbom skulptura pod nazivom "Trois Coulerus Blanc"....