Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Književni portreti i događaji

 
Književni portreti i događaji
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 17.06.2010.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Studentski kulturni centar(SKC) mala sala, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 15. jun 2010. godine u 19h

 
 

Živko Nikolić: Književni portreti i događaji, izložba fotografija i književno veče; učestvuju: Vladimir Pištalo, Nemanja Mitrović i autor.

Ja sam kao stvaralac na književnom polju, pre svega kao pesnik, želeo da sa književnih dešavanja i okupljanja sačuvam što više detalja kao neku vrstu svedočanstva o vremenu u kome se sve to dešavalo.
Živko Nikolić je već više od dvadeset godina prisutan na našoj književnoj sceni i kao pesnik i kao fotograf. Po sopstvenim rečima, želeći da kroz fotografiju zabeleži što više neobičnih, pikantnih i neformalnih situacija i scena izvan oficijelnog dela programa, hvatajući autentičnost trenutka, sakupio je zavidan broj fotografija.

"Dakle, ja sam kao stvaralac na književnom polju, pre svega kao pesnik, želeo da sa književnih dešavanja i okupljanja sačuvam što više detalja kao neku vrstu svedočanstva o vremenu u kome se sve to dešavalo. Godinama i decenijama se to sakupljalo, tek ponešto je objavljivano u knjigama i periodici - pored grupnih snimaka ja sam posebno praktikovao i izradu portreta pisaca. Uvek sam bio vođen činjenicom da jednu književnost čine svi koji u određenom periodu stvaraju, ne samo najznačajniji, tako da i na mojim snimcima ima tog raspona od usputnih saputnika i malih pisaca, do onih najvećih, i naših i i svetskih, koje sam imao prilike da vidim. Fotografija ne poznaje i ne prepoznaje elitizam, ona ima svoje parametre, često se dešavalo da manje značajni pisci budu na fotografiji manje mrgodni, manje nadmeni i da lepše izgledaju od onih koji jesu zaista veliki, a od onih koji su "veliki" posebno. Potom, ja sam fotografisao sve, ne vodeći računa o rejtingu i dometu pisaca koje fotografisem, pre svega zato što sam hvatao autentičnost trenutka, sa namerom da budem svedok, a da, ipak, moje svedočenje bude nešto drukčije nego što su to drugi činili..."
Pogledaj i:

zivko nikolic

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Družina protiv Živka Žabojeda

Danski animirani film „Družina protiv Živka Žabojeda 3D”, duhovita, zabavna i neobična priča o o važnosti prijatelj...

Svadba Miškovića i Nikolićeve?

Marko Mišković i Jovana Nikolić uporno od javnosti kriju da su u vezi, a nedavno su na jednom porodičnom okupljanju razme...

Književni portreti i događaji

Živko Nikolić: Književni portreti i događaji, izložba fotografija i književno veče; učestvuju: Vladimir Pištalo, Nem...