Početna » Kuda? » Na koncert »

Koncert Dubioza kolektiv i Afrodizijak

 
Detalji

Mesto održavanja: SKC, Beograd
Vreme održavanja: 23 maj 2008. god. u 21h

 
 

Dubioza Kolektiv, bend iz Bosne i Hercegovine čija muzika se može okarakterisati kao fuzija duba, reggae-a, HC i bosanskih etno motiva.

Prve koncerte Afrodizijak je imao početkom 2003. u Banjaluci, nakon čega svira u svim banjalučkim klubovima, Izdavačka kuća Gamofon iz Sarajeva izdaje prvi album Dubioza kolektiva "Dubioza kolektiv" 2004. godine.
Afrodizijak je muzička grupa osnovana u Novembru 2002. godine u Banjaluci (BiH - RS), grupa koja svoj specifičan muzički izraz gradi na afričkim ritmovima i čuvenoj tradiciji afričke kulture, ostvarujući brojne dodirne tačke sa etno ritmovima našeg područja. Koristeći vokalne melodije i afričke tradicionalne instrumente, kombinujući sa nekim balkanskim i modernim ritmovima, ovaj bend postaje veoma snažan, pokretljiv i veseo.

Prve koncerte Afrodizijak je imao početkom 2003. u Banjaluci, nakon čega svira u svim banjalučkim klubovima (KIC, Onazis, Mr.X, Castra, PKB Geto, Del Capo, Club Max, Latino Bar, Irish Pub), kao i na ulicama grada, a potom i u nekim drugim gradovima u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Bihać, Brčko, Doboj, Novi Grad, Prijedor, Teslić, Slatina, Derventa, Čelinac...), da bi u septembru 2007. po prvi put zasvirao i u Zagrebu (HR), u okviru 2. ZGethno festivala u klubu KSET, te se veoma uspješno predstavio i hrvatskoj publici.

U septembru 2006. godine, Afrodizijak je snimio i izradio svoj prvi studijski demo materijal u studiju OKSIGEN u Banjaluci, čije su snimanje, produkciju i postprodukciju uradili ton majstor prof. Boris Dražić i producent Momir Nikić, a originalni umjetnički dizajn za plakat i omot promo CD-a uradio je naš prijatelj, akademski slikar i profesor likovnih umjetnosti Nikola Zaklan.

Dubioza kolektiv je bend iz Bosne i Hecegovine formiran 2003 godine od članova bendova Gluho doba against Def Age (Zenica) - Adisa Zvekić, Adis Zvekić, Almir Hasanbegović i Ornamenata (Sarajevo) - Brano Jakubović i Vedran Mujagić. Kasnije se bendu priključuju i gitarista Armin Bušatlić (ex. - SCH, Beastly Stroke), bubnjar Senad Šuta i perkusionista Orhan Maslo - Oha (ex. Sarajevo Drum Orchestra), muzika koju stvara Dubioza kolektiv se može okarakterisati kao fuzija dub-a, reggae-a, HC i bosanskih etno motive.

U decembru 2004. izlazi drugi CD Dubioza kolektiva: EP izdanje "Open Wide" na kojemu se nalaze i pjesme na kojima gostuju Benjamin Zephaniah, čuveni dub umjetnik iz Velike Britanije i Mush Khan iz pakistansko - britanskog benda Fun-da-mental).
Dubioza objavljue svoj drugi studijski album "Dubnamite" 2006. godine za izdavačku kuću Gramofon. Gosti na albumu "Dubnamite" su grupa Defence iz Tuzle (BiH) i francuski umjetnik Niköll. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert: "Jedan dan u vrtu ljubavi"

Jednog dana, u vrtu ljubavi, Suzani prilaze dva gospodina koja žude za njenom lepotom. Rastužila se i rasrdila u svom srcu ...

Izložba Suma Xeniana

Crnom Čipkom spajamo mnogostrane talente Ksenije Zečević, žene, kompozitorke, pesnikinje, pijanistkinje i ikone Beograds...

NEW LOOK - nova prodavnica

Britanski fast fashion modni brend NEW LOOK u Beogradu....