Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Jelena Mihajlovic - 60 X

 
Jelena Mihajlovic - 60 X
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 23.03.2010.
Detalji

Mesto održavanja: galerija SKC, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 23. mart 2010. godine u 19h
Vreme trajanja izložbe: 23. mart - 1. april 2010. godine

 
 

Formom istražiti sadržaj, koristeći se svim sredstvima, biologija, anatomija, obdukcija. Baza je organ-srce-mišić, njegov oblik i boja, ima li svetla ili je sve crno, dokle je mehanika, a gde počinje metafizika, ono nevidljivo.

Izlagački koncept tako posmatrača pretvara u onog koji sluša slike, buka pulsirajućih impulsa uznemiruje. Zid je predvodnik srčanog ritma, posmatrač je spontani primalac.
Ciklus od šezdeset slika (ulje na platnu) formata 60x60cm povezan je u poliptih od šezdeset delova. 60 otkucaja, 60 sekundi, 60 X je minimum, rekonstrukcija svakog X koga se sećam. Ispitati svaku kapljicu krvi, gde se krije, odakle dolazi svaki impuls.

Obeležiti svaki ožiljak-sećanje ili osećanje. Slike, svih 60, stoje na jednom zidu, rasporedjene u poliptih koji se sastoji od po deset slika u horizontalnom nizu, i po šest u vertikalnom redu (dimenzija tog poliptiha bi tako bila 6m dužine sa 3,6m visine). Slike stoje jedna uz drugu, bez međuprostora, ispunjavajući površinu zida.

Izlagački koncept tako posmatrača pretvara u onog koji sluša slike, buka pulsirajućih impulsa uznemiruje. Zid je predvodnik srčanog ritma, posmatrač je spontani primalac.Pogledaj i:

jelena mihailovic

,

60 x

,

skc

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Karići oterali Karleušu!

Porodica bivšeg Jeleninog supruga Bojana zauzela separe na jednom splavu u Beogradu, koji je prethodno pevačica rezervisala...

Madona i ja smo jako slične

Nakon što je najavila koncert koji će "zaseniti i Rolling Stones i Madonu", Jelena Karleuša otkriva da su ona i Madona jak...

Ceca i Karleuša ekskluzivci

Dve ljute protivnice potpisaće ugovor sa novom produkcijom „ružičaste televizije“ ....