Početna » Adresar » Kulturni Centri »

Kulturni centar Grad

 
Kulturni centar Grad
Kulturni Centri | dodato 01.06.2009.
Detalji

Adresa: Braće Krsmanović 4

 
 

Sada međutim ovaj industrijski prostor dobija potpuno novu ulogu na mapi Beograda sa idejom da otvori novu stranicu i u delu obale reke između Brankovog i Starog železničkog mosta takoreći počne sa ostvarenjem sna - silaskom Beograda na vodu.

Smešten u blizini reke, u delu Savskog amfiteatra, čine ga dve galerije, konferencijska sala i koncertni i pozorišni prostor.
Na inicijativu Kulturnog Fronta iz Beograda i Felix Meritis centra iz Amsterdama a uz podrsku Opstine Savski Venac, u Beogradu je otvoren novi kulturni centar „Grad”. Smešten u blizini reke, u delu Savskog amfiteatra, čine ga dve galerije, konferencijska sala i koncertni i pozorišni prostor.
Grad je biti lociran u 130 godina staroj zgradi u ulici Braće Krsmanović koja je tokom decenija menjala namenu i uglavnom bila magacin raznih materijala. Sada međutim ovaj industrijski prostor dobija potpuno novu ulogu na mapi Beograda sa idejom da otvori novu stranicu i u delu obale reke između Brankovog i Starog železničkog mosta takoreći počne sa ostvarenjem sna - silaskom Beograda na vodu.
Grad će biti jedan multifunkcionalni prostor koji će pokušati da popuni praznine kada su ponude gradskih centara kulture u pitanju i da se s druge strane potpuno otvori za neke male lokalne scene koje do sada nisu dobijale na značaju. Grad će od aprila meseca biti ispunjen izložbama, koncertima, pozorišnim predstavama, debatama, radionicama, kabaretskim i filmskim programima, predavanjima, promocijama
 
DEŠAVANJA
Novogodišnja Moda za ...
SUB 26.12.2009 od 17-22h


Vesna Kracanović - Mo...
SRE 24.11.2010 u 20:00


Junska Moda za poneti
SUB 05.06.2010 od 17h - 22h


Junska Moda za poneti
NED 06.06.2010 od 14h-22h


Beograd svetlosti
od 9. do 16. septembra


Moda za poneti
SUB 06.11.2010 u 17:00
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Makao u BitefArtCafe-u

Makao u Bitef Art Cafe-u...

Puzzle Party

Ledeno hladna žurka na Adi Huji...

trio SVETI

Marko Đorđević,Vasil Hadžimanov & Branko Trijić...