Početna » Adresar » Kulturni Centri »

Dom omladine Beograda

 
Dom omladine Beograda
Kulturni Centri | dodato 04.03.2013.
Detalji

Dom omladine Beograda
Makedonska 22/IV
11 000 Beograd
Srbija

E: dobinfo@domomladine.org
W: http://www.domomladine.org

Blagajna: (011) 3248 202
blagajna@domomladine.org

 
 

Dom omladine nastoji da funkcioniše kao platforma koja služi promovisanju novih umetnika, novih ideja i inicijativa, ali i kao platforma koja povezuje institucionalnu i vaninstitucionalnu kulturu.

Dom omladine je godinama kultno okupljalište mladih Beograda. Dom omladine Beograda je ustanova kulture Grada Beograda.
Dom omladine Beograda je centar koji promoviše programe za mlade u sferi savremene umetnosti i kulture. U svom spektru delatnosti Dom omladine pokriva sve umetničke discipline i forme: od vizuelnih umetnosti i novih medija, preko filma, pozorišta pa sve do muzike. Podjednako važnu ulogu u programima ovog kulturnog centra imaju i obrazovno - debatni programi, koji su već decenijama zaštitni znak DOB-a. Osnovna načela i kriterijumi u kreiranju programa jesu inovativnost i aktuelnost.

Osnovan 1964, situiran u samom centru grada, na nekoliko koraka od centralnog gradskog trga – Trga republike, Dom omladine je godinama kultno okupljalište mladih Beograda. Godišnje, kroz oko 1000 različitih programa, Dom omladine poseti više od 180 000 mladih. Delatnost ovog kulturnog centra se obavlja u šest sala (od kojih su pet multifunkcionalne), holovima, kao i u “depandansu” Magacin u Kraljevića Marka, na preko 5000 m2: Velika sala, Sala Amerikana, Klub DOB, Galerija DOB, Tribinska sala na I spratu, Američki kutak, Holovi, Magacin u Kraljevića Marka 4 i 8.

Fleksibilnost i prilagodljivost bilo kom zahtevu se ne odnosi samo na prostore DOB-a, već i na visoke produkcijske standarde i programsku koncepciju.

Dom omladine nastoji da funkcioniše kao platforma koja služi promovisanju novih umetnika, novih ideja i inicijativa, ali i kao platforma koja povezuje institucionalnu i vaninstitucionalnu kulturu.

Takođe, kulturni centar Dom omladine nastoji da bude ključna tačka susreta kako za domaće tako i za strane umetnike, nastojeći da dvosmerno povezuje različite kulturne scene. Ovo ima za posledicu da je DOB član brojnih lokalnih, regionalnih i međunarodnih mreža.

Kroz svoje programe (bilo kulturne, bilo obrazovno-debatne) naročito obraća pažnju na širi socijalni kontekst, te na taj način čini ključno mesto javnog društvenog dijaloga mladih.

Dom omladine Beograda je ustanova kulture Grada Beograda. 
DEŠAVANJA
Svetski dan džeza
UTO 30.04.2019 u 21:00
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

10 godina Horkestra

Horkestar je nastao pre tačno jednu deceniju. Na početku rezervisan samo za ulične performanse i galerije, hor se pretvori...

Satnica Festivala nove domaće muzike

Objavljena je satnica Festivala nove domaće muzike koji će biti održan 27. i 28. novembra u Domu omladine Beograda. Za pos...

Interrejl za mlade Beograđane

Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda u okviru projekta Interrejl za mlade Beograđane raspisuje konkurs za dode...