Početna » Fit » Saveti »

Ishrana protiv bubrežnog kamenca

 
Detalji

Sugerišu da ishrana može da smanji rizik od pojave bubrežnih kamenaca za čak 45 odsto, bez obzira na godine, telesnu masu ili pol.

 
 

Ishrana koja obiluje voćem i povrćem, a sadrži veoma mali procenat crvenog mesa i soli može da spreči pojavu bubrežnih kamenaca, objavili su američki stručnjaci.

Njihovi nalazi su prikupljeni od skoro 250.000 ispitanika.
Budući da su bubrežni kamenci povezani s povećanim rizikom za hipertenziju, dijabetes, gojaznost i druge faktore rizika za bolesti srca, istraživači iz „Brihgam and Women’s Hospital“ kažu da je reč o još jednoj potvrdi da promene u životnom stilu mogu da budu ključne za dugovečnost.

Njihovi nalazi prikupljeni od skoro 250.000 ispitanika sugerišu da ishrana može da smanji rizik od pojave bubrežnih kamenaca za čak 45 odsto, bez obzira na godine, telesnu masu ili pol. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Trikovi za svež izgled

Tragove umora na licu najbolje ćete sakriti adekvatnom šminkom. ...

Pomak u lečenju celijakije

Australijski naučnici identifikovali su derivate glutena koji kod obolelih od celijakije izazivaju alergijsku reakciju....

Masaža za umorne noge

Umornim nogama će prijati kupka s morskom solju....