Početna » Kuda? » Kuda na doček »

Krk - Stara Baška

 
Krk - Stara Baška
Kuda na doček | dodato 13.04.2008.
Detalji

Stara Baška
Opština Punat
Ostrvo Krk
Republika Hrvatska

 
\"Spartanska plaža\"\"Spartanska plaža\"Glavni put pre ulaska u selo Stara BaškaStara Baška - divlja prirodavožnja automobilom po ostrvupogled sa puta na ribarski čamac u sumrakMirisna prirodaNa lokalnoj plažiNa lokalnoj plažisuncobran mojKroz zeleniš na moreJa gnjurac\"Spartanska plaža\"ispisi u kamenjuPlaže - uvale Stare BaškeBele stene - plavo moreSprema se oluja na otvorenom moruPogled sa prozora apartmanamini plaža na dohvat rukePogled na Opatiju iz Malinskešetaliste i plaže noću - Malinskašetalište MalinskaVrdnikMetideranski ručak u VrdnikuKatedrala u VrdnikuKolima ka PunatuIzletnički brod u PunatuNova baškaSkakaonica u Novoj Baškojdvorac u pesku u Novoj BaškojVelika plaža u Novoj Baškoj
 

Stara Baška je simpatično seoce na udaljenoj obali ostrva Krk (izvorno: Otok Krk) u severnom delu Republike Hrvatske. Nekada ribarsko i stočarsko seoce, nastalo je u 14. veku.

Bele stene, kristalno čisto more, brojne plažice (uvale), tišina i mirisi mora.
Krk je najveće hrvatsko ostrvo i prostire se 60km u dužinu. Na njemu se nalaze brojna sela i gradići među kojima su Omišalj, Njivice, Malinska, Vrdnik, stari grad Krk, Punat, Nova Baška, Stara Baška... Ovo ostrvo je sa kopnom povezano Krčkim mostom, pa je prelazak tamo i natrag omogućen u svako doba, bez zadržavanja.

Preporučujem Staru Bašku onima koji žele pravi odmor za sva čula. Idealno je mesto za parove, za porodice sa malom decom. Ovde nećete pronaći brojne barove, restorane i klubove. Takva vrsta noćnog života nije slika i prilika ovog mesta. Ali, netaknuta priroda i čistoća Stare Baške su njeni glavni aduti. Postoji samo jedan, glavni asfaltni put (za automobile) sa koga se uglavnom spuštate stazama do svog apartmana. Postoji par restorančića i kafića, pošta, prodavnica hrane. Ako želite u neku veću nabavku, Punat je udaljen 8km. Idealno je doći automobilom, mada možete doći i autobusom (Beograd – Rijeka, Rijeka – grad Krk, pa se sa Krka snađite :-D). Postoje brojni privatni apartmani i 2 hotela ako se ne varam. Cene dobrog apartmana za 4 osobe se kreću od 40 do 70eur noć (u sezoni). Meštani su izuzetni!

Što je najvažnije, ja ovde letujem nekoliko godina u nazad i nisam doživeo ni najmanji incident, ni neprijatnost na račun toga što sam turista iz Srbije (Beograda). Ovo na žalost ne mogu reći za celu Hrvatsku. Bilo je sitnih provokacija u Zagrebu, ali on ni nije tema ove priče.

Ja idem ponovo!

Predlog dao(la)
Pogledaj i:

krk

,

more

 
 
 
Kako da ostavite Vaš predlog?!

Registrujte se brzo i jednostavno i ostavite Vaš predlog "KudaZaVikend?"!
PRIPREMITE MATERIJAL ZA OBJAVLJIVANJE

1) Pripremite nekoliko kvalitetnih fotografija (Obavezno JPG!, jedna ili više od 5) Preporučena dimenzija je oko 800px širina.

2) Napišite primamljiv opisni tekst.

3) Pripremite kontakt podatke (adresa, telefon, web, e-mail...)

4) Sada pratite uputstva za registraciju i postavite Vaš predlog.


UPUTSTVO ZA REGISTRACIJU

1) Kliknite na "Registruj se" (u delu "Login") ili jednostavno kliknite na ovaj link:
http://kudazavikend.com/forum/member.php?action=register

2) Popunite registracionu formu. Vodite računa da ostavite ispravnu e-mail adresu, jer će Vam na nju stići potvrda za uspešan završetak registracije.

2) Vratite se na početnu stranu: www.kudazavikend.com i u delu "Login" upišite Vaše korisničko ime i šifru (možete je koristiti i za forum) i kliknite ispod na dugme "Prijava".

3) U delu "Login" sada će se pojaviti prazna fotografija (avatar) ukoliko niste odabrali svoju na forumu. Kliknite ispod na link "Dodaj predlog".

4) Pratite tri jednostavna koraka u obrascu za dodavanje teksta i fotografija, a zatim pogledajte kako izgleda Vaša kreacija.


Vaše angažovanje ćemo nagraditi uvek spremnim nagradama:
- ručkovi u izuzetnim restoranima
- pića u interesantnim caffe-ima
- karte za bioskop
- karte za pozorišta
- karte za koncerte
- ulaznice za brojne žurke i specijalne dogadjaje
....

Za sve nejasnoće u vezi postavljanja "Vaših predloga" obratite nam se na urednik@kudazavikend.com

Želimo Vam prijatne trenutke!

Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME